BiH

Rotacija u PDP: Gdje ide Drinić, a gdje Kresojević?

Rotacija u PDP: Gdje ide Drinić, a gdje Kresojević?
Foto: Ustupljena fotografija | Rotacija u PDP: Gdje ide Drinić, a gdje Kresojević?

BANJALUKA – Nebojša Drinić, aktuelni poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske napušta republički parlament i svoje djelovanje u naredne četiri godine nastaviće u Skupštini grada Banjaluka.

Umjesto njega će u Narodnu skupštinu Republike Srpske sjesti Bojan Kresojević, aktuelni gradski menažder u najvećem gradu u Srpskoj.

Saopštio je ovo Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, nakon sjednice Predsjedništva ovog tijela koja je održana danas.

Drinić je na nedavno održanim lokalnim izborima osvojio 8.129 glasova u Banjaluci, što je ubjedljivo najviše na listi PDP, čime je stekao mogućnost da uđe u Skupštinu grada, ali pod uslovom da se odrekne mandata u najvišem zakonodavnom tijelu u Srpskoj.

Iako se na početku spekulisalo da će odustati od mandata u gradskom parlamentu, odluka je ipak bila u suprotnom smjeru.

Drinić je u Narodnoj skupštini Republike Srpske od 2022. godine, kada je na parlamentarnim izborima na listi PDP u Izbornoj jedinici 3 bio drugoplasirani, iza Draška Stanivukovića.

Što se tiče Bojana Kresojevića, i on je uz Drinića među sedam kandidata PDP koji su osvojili mandat za odbornike na ovim lokalnim izborima.

Ali, kako stoje stvari, on će taj mandat vratiti i upravo Drinića zamijeniti u klupama Narodne skupštine RS.

Da uđe u republički parlament, Kresojeviću je omogućilo to što je prije dvije godine bio petoplasirani na listi PDP u Izbornoj jedinici 3, a pošto je u NSRS već ušla Tanja Vukomanović koja je bila četvrta na listi, on dobija mandat po redovnom slijedu stvari, jer ga se Drinić koji je bio ispred njega odrekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije