BiH

Razriješen Zoran Galić, ništa od otpremnine

Razriješen Zoran Galić, ništa od otpremnine
Foto: Fena | Razriješen Zoran Galić, ništa od otpremnine

SARAJEVO - Zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštite (SIPA) Zoran Galić razriješen je dužnosti na današnjoj sjednici Savjeta ministara, rekao je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković.

Konaković je ocijenio da je pronađeno efikasno rješenje koje ne ostavlja prostor za bilo kakvu otpremninu ili nadoknadu.

"Donijeli smo odluku o njegovom razrešenju, prevenirajući problem da bi mogao dobiti otpremninu", rekao je Konaković novinarima u Sarajevu, prenosi Srna.

On je dodao da je Galić razriješen zaključno sa julom ove godine, te da će se krenuti u raspisivanje konkursa za novog zamjenika direktora SIPA.

Konaković je naveo da je Galić mogao biti smijenjen i ranije, ali su, kako je objasnio, određene političke figure pokušavale da mu se omoguće benefiti ili prava.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine podržao je juče poslaničku inicijativu Sabine Ćudić kojom je ovaj dom zatražio od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH da Savjetu ministara BiH predloži smjenu zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Zorana Galića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije