BiH

Razgovarali Dodik i Orban, Sijarto poručio da je Dodik regionalni lider stabilnosti

Razgovarali Dodik i Orban, Sijarto poručio da je Dodik regionalni lider stabilnosti
Foto: Srna | Razgovarali Dodik i Orban, Sijarto poručio da je Dodik regionalni lider stabilnosti

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Sastanku je prisustvovao i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir.

Predsjednik Srpske, koji boravi u posjeti Mađarskoj, sastaće se u 11 časova u Sentandreji sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom budimskim Lukijanom.

Dodik će se u 14.15 časova sastati i sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom. Po okončanju sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova i trgovine predviđene su izjave za medije.

"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je regionalni lider stabilnosti", poručio je Sijarto, prenosi Srna.

On je na Facebooku napisao da su konsultacije sa Dodikom uvijek korisne. Sijarto je u nastavku objave naveo da za uspješnu integraciju regiona "ne treba razgovarati o Balkanu, nego sa Balkanom".

Inače, u Srpskom crkvenom muzeju u Sentandreji u 18 časova predsjednik Srpske otvoriće manifestaciju "Srpski dani - mjesec srpske kulture u Mađarskoj", te izložbu "Uroš Predić u Sentandreji".

Manifestacija "Srpski dani" održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske, a posvećena je predstavljanju srpske kulture, nauke i duhovnosti. Organizator ove manifestacija je Eparhija budimska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije