BiH

Ratko Šešić: Stanovnici Motika zaslužuju bolje uslove za život

Ratko Šešić: Stanovnici Motika zaslužuju bolje uslove za život
Foto: Ustupljena fotografija | Ratko Šešić: Stanovnici Motika zaslužuju bolje uslove za život

BANJALUKA - Stanovnici mjesne zajednice Motike već duži niz godina suočavaju se sa ozbiljnim izazovima u svakodnevnom životu.

Loša putna infrastruktura, nedostatak trotoara i pješačkih prelaza, kao i nepostojanje vrtića samo su neki od problema koji ometaju normalno funkcionisanje ovog banjalučkog naselja.

Poručio je Ratko Šešić, zamjenik predsjednika mladih Demosa i kandidat na predstojećim izborima pod brojem 30.

"Nažalost, čini se da su mještani Motika potpuno zaboravljeni od strane Gradske uprave, uprkos činjenici da su Motike sve popularnija destinacija za mlade porodice koje traže mirno mjesto za život", istakao je Šešić

Dodao je da je ova situacija neprihvatljiva i zahtijeva hitno rješavanje. Mještani, koji žive na samo šest kilometara od centra grada, svakodnevno se suočavaju sa opasnošću zbog neadekvatne putne infrastrukture.

Povećan broj automobila i stanovnika u naselju dodatno pogoršava situaciju, čineći trotoare neophodnim za sigurnost, posebno za djecu.

"Pored putne infrastrukture, Motike su naselje koje hitno treba i vrtić. Trenutno postoji samo produženi boravak u sklopu Osnovne škole "Miloš Crnjanski", koja pokriva nastavu do petog razreda, nakon čega djeca moraju putovati u druge dijelove grada radi nastavka školovanja. Ovakva situacija nije održiva, posebno kada se uzme u obzir sve veći broj mladih porodica koje se odlučuju na gradnju doma upravo u Motikama", kaže Šešić.

Ističe da bi rješavanjem ovih problema, značajno bio poboljšan položaj svih stanovnika ovog naselja.

"Stanovnici Motika zaslužuju bolje. Grad mora prepoznati važnost ovog naselja i konačno riješiti dugogodišnje probleme koji ugrožavaju kvalitet života građana. Savjet mjesne zajednice se godinama bori da skrene pažnju na ove probleme, ali bez uspjeha. Vrijeme je da Gradska uprava preuzme odgovornost i djeluje",poručio je Šešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije