BiH

Raljić: Banjaluka se od grada sporta pretvara u grad kocke

Raljić: Banjaluka se od grada sporta pretvara u grad kocke
Foto: SDS | Raljić: Banjaluka se od grada sporta pretvara u grad kocke

BANJALUKA - Po broju kladionica po glavi stanovnika Banjaluka je među prvim gradovima u Evropi tako da na svakih hiljadu stanovnika imamo jednu kladionicu, kaže Željko Raljić, nosilac odborničke liste SDS-a za Skupštinu grada Banjaluka.

On kaže da je najnoviji trend da se se u gotovo svakom naselju otvaraju i kockarnice.

Raljić poručuje da je situacija u Banjaluci izmakla kontroli i da je neophodno što prije otvoriti centar za pomoć ovisnicima o kockanju.

Neophodno je, kako kaže, krenuti i sa preventivnim aktivnostima koje bi ljude upozorile na ono šta nosi ulazak u svijet kocke.

"Ovo je veliki društveni problem kome se ne posvećuje pažnja niti pokušavaju naći sistemske mjere. Izlazak iz začaranog kruga kocke nije lak, a ti ljudi su prepušteni sami sebi. Pojedinci gube sve, ušteđevinu, plate, potom imanja, kuće, stanove, porodicu, a nažalost nisu rijetki primjeri suicida", naglasio je Raljić.

On napominje da je kockarski lobi suviše jak, a naše institucije suviše korumpirane, da bi se moglo očekivati ograničavanje broja kockarnica, tombola i kladionica.

"Trenutno je jedino moguće ljudima sa tom vrstom problema pružiti stručnu pomoć. Uporedo sa tim treba redovno održavati javne kampanje kojima bi se upozoravalo na posljedice koje sa sobom nosi ulazak u svijet kocke", kazao je Raljić i poručio:

"Pozivamo sve koji su pogođeni ovom društvenom pošasti, kao i njihove porodice, da podrže našu inicijativu. Borimo se zajedno za zdraviju, odgovorniju i pravedniju Banjaluku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije