BiH

Predizborna kampanja u Gradišci: Lijepljenje plakata, šetnja i poruke biračima

Predizborna kampanja u Gradišci: Lijepljenje plakata, šetnja i poruke biračima
Foto: Ustupljena fotografija | Predizborna kampanja u Gradišci: Lijepljenje plakata, šetnja i poruke biračima

GRADIŠKA – Političke partije u Gradišci, kampanju za lokalne izbore počele su veoma ambiciozno.

Poslije lijepljenja prvog plakata i okupljanja ispred salužbenih prostorija, SNSD je na masovnom skupu u Donjim Podgradcima predstavio kandidate za načelnika i odbornike.

Zadatak SNSD-a i  u narednom periodu ostaje rad na ubrzanom privrednom razvoju i privlačenju investicija u Gradišci, u cilju stvaranja boljih uslova za život svih njenih građana, izjavio je  kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške Zoran Adžić, na otvaranju kampanje za lokalne izbore.

Adžić je rekao da je SNSD, u prethodnih osam godina, pokazao da zna da vodi Gradišku, gradi infrastrukturu, razvija privredu i daje podršku svim kategorijama stanovništva, penzionerima, boračkoj populaciji, mladim.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Skupštinu grada Gradiška Dušan Kočić rekao je, na početku kampanje, da na predstojećim lokalnim izborima očekuju da zadrže podršku birača koju su imali i na izborima prije četiri godine, odnosno da osvoje najmanje pet odborničkih  mandata u lokalnom parlamentu.

Nosilac liste Partije demokratskog progresa za Skupštinu grada Gradiška, Saša Kresojević rekao je da na predstojećim lokalnim izborima PDP, u kampanji, porodicu stavlja na prvo mjesto jer će samo na taj način Gradiška i Republika Srpska doći na prvo mjesto.

Kandidati liste "Srpska demokratska stranka – Volja naroda" za Skupštinu grada Gradiška započeli su kampanju za lokalne izbore lijepljenjem predizbornog plakata  na gradilištu Trga Jevrejskih stradanja u Gradišci.

Nosilac ove liste Vesna Gluvić Čelić rekla je da su ovako na simbolično poslali poruku aktuelnoj gradskoj vlasti i gradonačelniku da je prioritet za građane Gradiške izgradnja vodovoda a ne rekonstrukcija spomenika hrvatskim velikanima.

Kandidat “Narodnog fronta” za gradonačelnika Gradiške Radislav Dončić poručio je na otvaranju kampanje za lokalne izbore da, kao opozicioni kandidat, očekuje podršku građana i izbornu pobjedu, jer je, kako tvrdi, Gradiška spremna za promjene.

Demokratski narodni savez  je, rečeno je na početku kampanje, u proteklom periodu radio odgovorno, te očekuje da su to građani Gradiške prepoznali i da će na lokalnim izborima zadržati podršku koju su imali i prije četiri godine. Tada su osvojili tri odbornička mandata u lokalnom parlamentu, izjavio je Slavko Mekinjić, nosilac liste "DNS Nenad Nešić", na otvaranju kampanje za lokalne izbore. On je dodao da će i u narednom mandatu nastaviti sa politikom podrške sveukupnom razvoju Gradiške.

"Socijalistička partija Srpske u narednom četvorogodišnjem mandatu u Skupštini grada Gradiška nastaviće sa aktivnim radom i politikom koja teži stvaranju uslova za ostanak mladih na ovim prostorima i boljem standardu penzionera, boračkih kategorija i svih građana", izjavila je nosilac liste ove partije za Skupštinu grada Snježana Gvozden, na otvaranju kampanje za lokalne izbore.

Narodna partija Srpske – Darko Banjac u Gradišci je najmlađa partija koja će ove godine na lokalne izbore izaći sa listom  od 35 kandidata. U protekle tri godine stranka je formirala klub odbornika u Skupštini grada Gradiška što je dokaz da je za kratko vrijeme prepoznat rad i djelovanje NPS-a, rekao je na otvaranju kampanje Rajko Lajić, predsjednik Gradskog odbora NPS-a Gradiška i kandidat za lokalne izbore 2024.  godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije