BiH

Povećana cijena električne energije u FBiH

Povećana cijena električne energije u FBiH
Foto: Pixnio | Povećana cijena električne energije u FBiH

​MOSTAR - Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) na današnjoj sjednici u Mostaru dala je saglasnost na prijedlog Elektroprivrede BiH da se povećaju cijene električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja.

Kako pišu federalni mediji, članovi FERK-a Sanela Pokrajčić, Samir Hadžihuseinović i Vesna Marić su dali saglasnost na ovaj prijedlog.

Inače, kako se navodi u ovom prijedlogu koji je usvojen, cijena električne energije će za domaćinstva biti povećana za 10,04 odsto, a za kategoriju ostala potrošnja, 7,29 odsto.

Podsjećamo, na prethodnoj sjednici koja je održana 11. juna odlučeno je da se ovaj prijedlog skine sa dnevnog reda.

Sada već bivši članovi FERK-a Jasmin Bešo i Mile Srdanović su tada smatrali da su neophodne dodatne informacije o ovom prijedlogu, dok je Pokrajčić smatrala da su dokumentacija i obrazloženje koje je dostavljeno iz Elektroprivrede BiH "školski primjer kako zahtjev treba izgledati".

Ipak, dan kasnije, 12. juna su na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta većinom glasova imenovani novi članovi FERK-a u narednih pet godina, a to su Samir Hadžihuseinović iz reda bošnjačkog naroda, Sanela Pokrajčić iz reda Hrvata i Vesna Marić iz reda srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije