BiH

Posebna posjeta Gradskoj organizaciji: Crveni krst okom djeteta

Posebna posjeta Gradskoj organizaciji: Crveni krst okom djeteta
Foto: Ustupljena fotografija | Posebna posjeta Gradskoj organizaciji: Crveni krst okom djeteta

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, prostorije Crvenog krsta krasila je posebna atmosfera jer su ih posjetili mališani iz vrtića "Zvjezdica".

Kako ističe Željka Ilić, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta, za "Nezavisne", Nedjelja djeteta je jedna od najljepših tradicionalnih aktivnosti u Crvenom krstu.

"Svake godine ovaj dan obilježavamo prve sedmice u oktobru. Ovogodišnja Nedjelja obilježava se od 7. do 13. oktobra pod sloganom 'Igrajmo se, učimo i rastimo'", istakla je Ilićeva.

Prema njenim riječima, volonteri su sa najmlađim sugrađanima razgovarali o pokretu Crvenog krsta, njegovim aktivnostima i značaju, dječijim pravima, ali i obavezama.

"Pored mnogobrojnih aktivnosti koje smo imali, najdraža nam je posjeta mališana iz vrtića 'Zvjezdica'. Bilo ih je ukupno 48. Sa njima smo se družili, igrali i crtali, te smo im kroz radionice namijenjene njihovom uzrastu predstavili aktivnosti naše organizacije, sa željom da kada porastu budu naši članovi", objasnila je ona.

Kako ističu iz Crvenog krsta, svi su crtali.

"Crtali smo šta nam predstavlja Crveni krst i ko je naš superheroj", naveli su oni.

Za kraj, kako dodaju, mališane su obradovali igračkama, čokoladicama i zahvalnicama, a zauzvrat dobili iskrene osmijehe i njihove crteže kao uspomenu na druženje.

Iz banjalučkog vrtića "Zvjezdica" istakli su za "Nezavisne" da su dvije vaspitne grupe predškolaca, ukupno 48 djece, posjetile Gradsku organizaciju Crvenog krsta u Banjaluci.

"Djeca su naučila za šta služi Crveni krst, prava i obaveze djeteta, kako djeca mogu pomoći Crvenom krstu i još mnogo toga", ispričali su iz vrtića "Zvjezdica".

Kako dodaju, predloženo im je da sa roditeljima posjete Crveni krst i učestvuju u prikupljanju pomoći.

"Crtali su crteže 'Crveni krst okom djeteta' i zajedno su sa volonterima Crvenog krsta izložili radove, organizovana je i tombola za djecu, te su dobili mnogobrojne nagrade i igračke", kazali su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije