BiH

Poruka Ujedinjene Srpske iz Debeljaka: Nakon izbora ćemo upravljati Skupštinom grada

Poruka Ujedinjene Srpske iz Debeljaka: Nakon izbora ćemo upravljati Skupštinom grada
Foto: Ustupljena fotografija | Poruka Ujedinjene Srpske iz Debeljaka: Nakon izbora ćemo upravljati Skupštinom grada

BANJALUKA - Ujedinjena Srpska je korektivni faktor koji pokušava da deblokira Banjaluku, odnosno Skupšinu grada.

Pratimo politiku našeg predsjednika i tu nećemo ništa mijenjati, izjavio je Milenko Rosić, kandidat US za odbornika u banjalučkoj Skupštini.

Zajedno sa ostalim kandidatima, Rosić se u u Debeljacima družio sa mještanima tog naselja, kao i mjesnih zajednica Vrbanja, Ada, Česma i Starčevica.

Stanić je poručio da građani odlično reaguju na politiku Ujedinjene Srpske, na osnovu čega očekuju još bolji izborni rezultat nego prije četiri godine.

"U prošlom sazivu smo imali tri odbornika, sada očekujemo najmanje četiri. U tom slučaju niko ne bi mogao napraviti skupštinsku većinu, a da mi ne upravljamo Skupšinom. A, ako mi budemo pravljali Skupštinom, neće se moći desiti da neki otuđeni centri moći naređuju kada će biti sjednica, koje će tačke ići, a koje ne. Radićemo samostalno, srazmjerno onome kako radi Narodna skupština Republike Srpske ", rekao je Rosić u ugostiteljskom objektu "Dand" u Debeljacima.

Poručio je da US ima mnogo mladih i obrazovanih ljudi koji mogu uspješno da vode Skupšinu grada.

"Očekujem da ćemo sa svojim brojem odbornika mi upravljati gradskom Skupšinom i da se neće ponavljati ono što smo gledali u prošlom mandatu. Ne zanima nas ko je kriv, oni neka se bore, mi imamo svoj put. Mi ćemo ih kanalisati ako napravimo rezultata kakav očekujemo", obećao je Rosić.

Kada je riječ o Debeljacima, kaže da je posebno vezan za tu mjesnu zajednicu jer se zajedno sa odbornikom Nevenom Stanić i u proteklom mandatu borio za rješavanje infrastrukturnih problema, poput asfaltiranja Ulice Tešana Podrugovića.

Vesna Vipotnik, kandidat za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, predstavila je sugrađanima zdravstvenu politiku Ujedinjene Srpske, koja je već uveliko privukla pažnju javnosti, naročito u Banjaluci.

"Na listi US nalazi se nekoliko ljekara, magistara farmacija, i sama sam jedan od njih. Našli smo način kako smanjiti gužve na UKC Republike Srpske u Banjaluci. Znate da stanovnici najvećih gradova, poput Gradiške, imaju svoju bolnicu, dok Banjalučani imaju samo UKC koji je dostupan, ne samo građanima Banjaluke, nego i pacijenima širom Srpske. Tako da su tu najveće gužve. Nerealno je očekivati da ćemo u narednom periodu tako brzo izgraditi bolnicu u Banjaluci, ali možemo uvesti popodnevne smjene za mediciski tim. Znate da ljekari sa UKC i poslije radnog vemena na takav način komercijalno rade u privatnim zdravstvnim ustanovama. Zašto UKC ne bi postao konkurentan s obzirom da ima svoju medicinsku opremu i uslove za rad ljekara i u popodnevnoj smjeni. Dakle, da u popodnevnoj smjeni budu Banjalučani, a u jutarnjoj svi drugi pacijenti iz Srpske", izjavila je Vesna Vipotnik.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije