BiH

Pokret "Svojim putem" za uvođenje zdrave ishrane u školama

Pokret  "Svojim putem" za uvođenje zdrave ishrane u školama
Foto: Srna | Pokret "Svojim putem" za uvođenje zdrave ishrane u školama

BANJALUKA - Milan Grubor, kandidat za odbornika u Skuštini Banjaluke nezavisnog pokreta "Svojim putem" - Igor Radojičić, izjavio je da ova stranka pokreće inicijativu da se u škole uvede zdrava ishrana, jer je očigledan porast broja djece za zdravstvenim problemima.

On je danas novinarima rekao da će predložiti Gradu Banjaluka da se što prije napravi dogovor i djeci u školama ponude zdravije namirnice od onih koje im se sada nude.

"U mnogim školama i kolektivima postoje aparati u kojima se prodaju gazirana pića, čipsevi, čokoladice i slično. Problem je u tome što ta hrana i pića nisu zdrava užina. Zato imamo sve više gojazne djece, onih koja boluju od dijabetesa i imaju alergije na određenu hranu", dodao je Grubor.

Prema njegovim riječima, u prvoj fazi trebalo bi da se u aparatima u kojima se prodaje hrana, prodaje i voće, poput jabuka ili banana.

"U prvoj fazi da se poturdiomo da u tim aparatima ima bar 30 odsto zdrave hrane, a kasnije i više", predložio je Grubor.

Grubor smatra da bi paralelno sa tim trebalo da se posveti pažnja obuci djece predškošlog uzrasta o zdravim prehrambenim navikama.

On je dodao da se sve to može ralizovati već u prvom polugodištu, a da ne iziskuje velike troškove.

Grubor je zaključio da je zdrava ishrana temelj i zdravlja naroda, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije