BiH

Pezerović: Nakon pobjede 6. oktobra raspustiću kabinet načelnika

Pezerović: Nakon pobjede 6. oktobra raspustiću kabinet načelnika
Foto: Velibor Tripić | Pezerović: Nakon pobjede 6. oktobra raspustiću kabinet načelnika

KOTOR VAROŠ - Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kotor Varoš Nenad Pezerović rekao je da će nakon 6. oktobra vratiti instituciju načelnika narodu i da će biti dostupan svim građanima, bez obzira na vjersku i stranačku pripadnost.

On je istakao da će nova vlast nakon lokalnih izbora racionalno trošiti budžetska sredstva i planirati projekte od značaja za opštinu.

"Naša lokalna zajednica je zadužena više od 11 miliona KM, što predstavlja jedan opštinski budžet. Nakon pobjede 6. oktobra raspustiću kabinet načelnika, jer bespotrebno je imati dva savjetnika, šefa kabineta i komisije za koje se izdvaja pola miliona KM godišnje, a narod nema vodu", rekao je Pezerović.

On je naveo da Šumsko gazdinstvo "Vrbanja", na čijem je čelu, izdvaja 10 odsto sredstava od prihoda od prodaje šumskih drvnih sortimenata i uplaćuje ih na račun opštine.

"Ta sredstva treba uložiti u mjesne zajednice u kapitalne investicije. A oni te pare koriste da bi vraćali rate kredita. Zato se ne ulaže u sela, a imamo takva prirodna bogatstva, koja su stvorena za seoske i druge vidove turizma", ukazao je Pezerović.

On je naglasio da je, obilazeći mjesne zajednice, primijetio da je sve manje života u njima, da su škole zatvorene, a igrališta zarasla.

"Moramo pomoći mjesnim zajednicama, seoskim domaćinstvima, poljoprivrednicima i stočarima, kroz podsticaje i infrastrukturu. Osnovni problem svih mjesnih zajednica su putevi i voda za piće. To je ova godina pokazala, izgradićemo vodovode u svim mjesnim zajednicama, pravićemo puteve u kontinuitetu, a ne samo pred izbore", poručio je Pezerović.

On je istakao da je za njega obaveza i čast što je kandidat SNSD-a, najjače političke partije u Republici Srpskoj, ali da je istovremeno svjestan i zabrinut zbog činjenice da jedan broj mladih sugrađana razmišlja o odlasku, ili su već otišli iz Kotor Varoša.

"Sufinansiraćemo kupovinu stanova i pružati podsticaje mladim bračnim parovima, a pomoći ćemo im i oko zaposlenja. Razumijem i potrebe penzionere, koji se žale na nedostatak sadržaja za ovu populaciju na području opštine. Pomoći ćemo njima, borcima, ratnim vojnim invalidima, porodice poginulih i nestalih, socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Nećemo ih dijeliti po partijskoj liniji kao što se sada radi, jer svi zaslužuju isto", naglasio je Pezerović.

 

Ako pobijedi na predstojećim izborima Pezerović je rekao da će odvojiti sport od politike, da će udvostručiti izdvajanja iz budžeta za sportske klubove, te da će pomoći mlade i perspektivne sportiste.

"Iz budžeta se sredstva daju politički podobnima, a to sportisti ne zaslužuju. Stavićemo sport i mlade na prvo mjesto. Sufinansiraćemo privatne vrtiće, a u planu je i izgradnja dječijeg vrtića, da nam mališani ne čekaju dvije godine da budu primljeni i da ne bude primanja po stranačkoj liniji kao do sada", rekao je Pezerović i dodao da je predsjednik Republike Srpske obećao izdvojiti sredstva za izgradnju obdaništa.

Prema njegovim riječima, mještanima Kotor Varoša treba čista i uređena sredina, što nije bio slučaj u proteklih osam godina.

"Uradićemo projekat sanacije gradske deponije i uz pomoć resornog ministarstva i evropskih fondova riješićemo taj problem. Zaustavićemo prodaju naših rijeka, hoćemo Vrbanju za kupanje i ribolov. Zaštitićemo Demićku i sve ostale rijeke od gradnje mini-hidrocentrala i od zagađivanja", naglasio je Pezerović.

On očekuje i podršku republičkih instituija za sve navedene projekte, kao i pomoć bratske Srbije, piše Srna.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije