BiH

Petković: Veliki napredak Ujedinjene Srpske po opštinama

Petković: Veliki napredak Ujedinjene Srpske po opštinama
Foto: Ustupljena fotografija | Petković: Veliki napredak Ujedinjene Srpske po opštinama

BANJALUKA - Ujedinjena Srpska zabilježila je impresivan napredak na održanim lokalnim izborima, osiguravši parlamentarni status u brojnim opštinama u kojima ranije nije imala predstavnike, izjavio je Milan Petković, pef Izbornog štaba Ujedinjene Srpske.

Kako je rekao, u mnogim sredinama, stranka je sada druga ili treća po snazi. Petković naglašava da ovi rezultati odražavaju rastuće povjerenje građana i potvrđuju da stranka postaje važan faktor u političkim odlukama u Republici Srpskoj.

Iako je izgubila parlamentarni status u Milićima i Šipovu, Ujedinjena Srpska postigla je značajan spjeh u opštinama poput Nevesinja, Laktaša, Mrkonjić Grada, Jezera, Teslića i Krupe na Uni, gdje je Ujedinjena Srpska po prvi put postala parlamentarna.

Petković ocjenjuje da ovaj rast nije slučajan, već rezultat rada na terenu i bliske saradnje sa građanima. Petković ističe da su građani prepoznali dosljednu politiku stranke što najbolje govori o statusu i pojerenju kojeg ova stranka uživa među građanima Srpske.

"U mnogim opštinama sada igramo ključnu ulogu, a u nekima smo čak i druga politička opcija. Na primjer, u Srpcu, Rudom i Prijedoru postigli smo značajan napredak i postali smo druga politička partija po snazi, dok smo u Trebinju i drugim opštinama, iako treći po snazi, koaliciono veoma jaki", rekao je Petković, naglasivši trend rasta stranke širom Republike Srpske.

Posebno je istaknut uspjeh u opštinama Stanari i Istočni Drvar, gdje je Ujedinjena Srpska ostvarila zapažene rezultate. U Istočnom Drvaru, stranka je dobila dvostruko više glasova od drugoplasiranog SNSD-a, što pokazuje da je snaga Ujedinjene Srpske prepoznata i u izazovnim političkim sredinama.

Ovi uspjesi, prema Petkovićevim riječima, nisu samo odraz stranačke snage, već i volje naroda. On ističe da jedinstvo postaje ključni faktor za napredak Republike Srpske, a Ujedinjena Srpska se pozicionira kao stranka koja ne samo da zastupa interese građana, već i radi na jačanju institucija Republike Srpske.

"Ovo je tek početak. Naš rast nije slučajnost, već znak da građani žele jaku, jedinstvenu Srpsku. Ova pobjeda pripada svima onima koji vjeruju u jedinstvo, slobodu i prosperitet Republike Srpske", poručio je Petković, dodajući da će stranka nastaviti širenje i jačanje svog političkog uticaja.

Kako kaže, uspjeh Ujedinjene Srpske posebno se ogleda i u privlačenju mladih i novih članova, čime je organizacija osnažena i osvježena. Uprkos snažnoj konkurenciji i izazovima, stranka je vodila dostojanstvenu kampanju, bez uvreda i napada na političke protivnike. Petković zaključuje da su građani prepoznali i nagradili ovaj pristup, što je rezultiralo značajnim uspjehom na lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije