BiH

PDP: Aktivista SNSD-a napao člana Predsjedništva naše stranke

PDP: Aktivista SNSD-a napao člana Predsjedništva naše stranke
Foto: Ustupljena fotografija | PDP: Aktivista SNSD-a napao člana Predsjedništva naše stranke

ISTOČNA ILIDŽA – Božidar Novaković, član Predsjedništva PDP i kandidat ove stranke za odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža, prijavio je da ga je fizički napao aktivista SNSD-a N.Z. te mu je, kako tvrde iz PDP-a nanio lakše tjelesne povrede.

Uz osudu napada, iz PDP-a su naveli da je N.Z. prvo automobilom presreo Novakovića, koji se vraćao iz redovnih predizbornih aktivnosti, te mu je zaprijetio da će imati problema ako i dalje bude dolazio u naselje Kasindo.

"Kada je Novaković pozvao policiju, fizički je nasrnuo na njega, i nanio mu lakše tjelesne povrede – prijeteći, stezao ga je za vrat, pocjepao mu je košulju i otrgnuo mu telefon iz ruke", tvrde iz PDP-a.

Slučaj je, kako su saopštili, prijavljen policiji i na osnovu iskaza i medicinske dokumentacije, očekuju pokretanje krivične prijave "protiv stranačkog nasilnika".

Tvrde da su svemu prisustvovali članovi SNSD-a.

"Ravnodušno su posmatrali nasrtaj aktiviste u svom siledžijskom ponašanju koje se već nekoliko puta ponavlja, u vidu presretanja vozila na putu i verbalnih prijetnji. Ovakvo ponašanje SNSD-a je jadno i nedopustivo, ljudi se u nedostatku političkih argumenata služe nečasnim radnjama i zastrašivanjem pojedinih kandidata pokušavajući na nezakonit, drzak i bezobziran način uticati na izborne rezultate",  rekao je Bojan Dragić, predsjednik Regionalnog odbora PDP za Izbornu jedinicu 8 i član Predsjedništva PDP-a.

O svemu se oglasio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je putem svog naloga na društvenoj mreži "Iks" pozvao MUP Republike Srpske i nadležno tužilaštvo da riješe slučaj.

"Oštro osuđujem ovaj događaj, kao i svaki vid politički motivisanog nasilja u kampanji. Ovo Božidara neće zaustaviti i obeshrabriti i nastaviće dalje hrabro i odlučno da se bori za prave vrijednosti", napisao je Borenović, uz objavljenu fotografiju sa Novakovićem.

Nasilje je, kako je kazao, zaista nedopustivo i pozivam sve političke aktere da se suzdrže od takvog djelovanja i da utiču na svoje članstvo da se ovakvi istupi zaustave.

"Božo, podrška i samo naprijed!", poručio je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije