BiH

Oglasio se Nešić o procedurama dolaska kadeta Vojske Srbije u Srpsku

Oglasio se Nešić o procedurama dolaska kadeta Vojske Srbije u Srpsku
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Oglasio se Nešić o procedurama dolaska kadeta Vojske Srbije u Srpsku

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da su, prema informacijama kojima raspolaže, ispoštovane sve procedure za dolazak kadeta Vojne akademije u Beogradu, te da i ako je eventualno postojao propust, onda ga je napravilo Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

"Ambasada Srbije uputila je diplomatsku notu Ministarstvu inostranih poslova i najavila dolazak kadeta Vojske Republike Srbije i kadeta Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Ministarstvo inostranih poslova o tome je upoznalo Graničnu policiju i samim tim su ispoštovane sve procedure", izjavio je Nešić Srni.

On je izrazio zadovoljstvo što su se u Bratuncu i Prijedoru mogli vidjeti kadeti Vojne akademije u Beogradu i istakao da Vojska Republike Srbije trenutno garant mira i stabilnosti, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Na kraju krajeva, njihovi pripadnici su došli da se poklone žrtvama ustaškog i nacističkog zločina", rekao je Nešić, dodajući da ne vidi ništa sporno u tome.

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su juče ujutro ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari kojem su prisustvovali na Mrakovici.

Tridesetak kadeta i dvadesetak starješina ovog nastavnog centra defilovalo je od hotela "Prijedor" glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije