BiH

Odvojite 2 minuta i saznajte kako bi Ujedinjena Srpska riješila problem dugog čekanja kod ljekara

Odvojite 2 minuta i saznajte kako bi Ujedinjena Srpska riješila problem dugog čekanja kod ljekara
Foto: Ustupljena fotografija | Odvojite 2 minuta i saznajte kako bi Ujedinjena Srpska riješila problem dugog čekanja kod ljekara

U moru populizma i antikampanje, Ujedinjena Srpska je ponudila konkretno i realno ješenje za jedan od gorućih problema u Banjaluci, ali i šire, a to su gužve u čekaonicama kod ljekara.

Tim stručnjaka koji čine dr Vladimir Krivokuća, mr ph. Vesna Vipotnik, mr ph. Nataša Milanović i dr Slobodan Grahovac, na čelu sa dr Nenadom Stevandićem, ima ideju kako da već od iduće godine nestanu duge liste čekanja.

Oni ne predlažu skupa rješenja, poput gradnje bolnice u Banjaluci, nego da se na najbolji način iskoriste postojeći medicinski resursi, koje nesporno imamo.

O čemu se radi?

Plan je da se u dogovoru između Doma zdravlja Banjaluka i UKC Republike Srpske, koji je takođe smješten u Banjauci, za građane Banjaluke uvedu popodnevne smjene za preglede, ultrazvučne i druge pretrage, te intervencije i operacije.

Šta dobijamo?

To bi rasteretilo jutarnje i dnevne smjene, pa i zagušenja u čekaonicama, kao i liste čekanja za operacije. Tako bi svi bili na dobitku. Konkretno, ujutro bi svi van Banjaluke manje čekali, a popodne bi Banjalučani imali brže zakazane preglede, operacije i intervencije.

Kako bi se to finansiralo?

Novac bi bio obezbijeđen iz gradskog budžeta, odnosno sve sestre i doktori u popodnevnim smjenama bili bi dodatno plaćeni, tako da bi svi bili zadovoljni – i pacijenti i medicinsko osoblje iz Banjaluke i Republike Srpske.

"Mnogi gradovi imaju na stalnom raspolaganju svoje bolnice i UKC, dok građani Banjaluke imaju samo UKC gdje se liječi cijela Republika Srpska. Mi ne vodimo kampanju osporavalja i pljuvanja drugih, već nudimo rješenja, promovišemo pamet i sabornost. Na taj način služimo Republici Srpskoj i svim građanima", naglašavaju iz Ujedinjene Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije