BiH

Nešić predlaže Radinkovića za direktora SIPA, iako je Ćulum bio prvi na intervjuu

Nešić predlaže Radinkovića za direktora SIPA, iako je Ćulum bio prvi na intervjuu
Foto: N.N. | Nešić predlaže Radinkovića za direktora SIPA iako je Ćulum bio prvi na intervjuu

SARAJEVO – Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, predložiće Slobodana Radinkovića za direktora SIPA, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Radinković je bio trećeplasirani na intervjuima za direktora ove policijske agencije.

Ispred njega su završili prvoplasirani Darko Ćulum i Ljubiša Pandurević, prvi direktor SIPA, drugi šef odjela u ovoj agenciji.

Nešić, kao ministar bezbjednosti može predložiti ime od trojice predloženih.

Pitanje je hoće li i kako glasati ostali ministri na sjednici Savjeta ministara zakazanoj za 16. septembar s obzirom na rezultate intervjua, navodi Avaz.

Naime, ranije je bilo slučajeva u državnim institucijama, ali i u samoj SIPA da bude predložen kandidat nižerangiran u odnosu na prvoplasiranog.

"Bilo je slučajeva kada i u SIPA-i nisu bili imenovani prvorangirani, to su, međutim, bila ranija vremena. Sada imamo i neke presude Suda BiH o tom pitanju i zauzet stav o tome", rekao je za "Raport" Enes Obralija, predsjednik Nezavisnog odbora.

Inače, Radinković je aktuelni načelnika Policijske uprave Doboj, a tu ulogu obavlja od 25. januara 2019. godine.

Kako je navedeno na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, rođen je 8. jula 1975. godine u Banjaluci gdje je završio osnovnu školu.

Srednju školu unutrašnjih poslova u Banjaluci završio je 1995. godine.

"Višu školu unutrašnjih poslova završio je 1998. godine u Banjaluci, a zatim Visoku školu unutrašnjih poslova gdje je stekao zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova", stoji u njegovoj biografiji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zaposlen je od 1995. godine.

"U prethodnom periodu obavljao je sljedeće poslove i zadatke: policajac u Policijskoj stanici Centar, šef smjene u PS Centar, pomoćnik komandira PS Centar, zamjenik komandira PS Centar, komandir Policijske stanice Obilićevo i Policijske stanice Lazarevo, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka i zamjenik načelnika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske", navode iz MUP-a Srpske.

Podsjećamo, Radinković je bio trećeplasirani na intervjuima za direktora SIPA, a ispred njega su završili prvoplasirani Darko Ćulum i Ljubiša Pandurević.

Nešić, kao ministar bezbjednosti, može predložiti ime od trojice predloženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije