BiH

"Mozaik prijateljstva" šalje pomoć u poplavljena područja

"Mozaik prijateljstva" šalje pomoć u poplavljena područja
Foto: Ustupljena fotografija | "Mozaik prijateljstva" šalje pomoć u poplavljena područja

BANJALUKA - Banjalučko Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" uključilo se u prikupljanje pomoći za unesrećene koje je zadesila katastrofalna poplava u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima Miroslava Subašića,  predsjednika Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", već četiri dana su otvorene prostorije "Mozaika prijateljstva" od ujutro u šest pa do 20 časova, a kako bi prikupili pomoć koja svakodnevno pristiže.

"Već smo prikupili prvu turu pomoći, koju smo poslali u Mostar", rekao je on.

Kako dodaje, građani se odazivaju svakodnevno i u velikom broju.

"Odziv građana je veoma dobar, oduševljen sam, te ćemo do petka poslati još jednu, odnosno drugu turu pomoći", objasnio je on.

Kako pojašnjava, prikupljaju vodu, konzerviranu hranu, higijenske i kućne potrepštine za sve unesrećene porodice i pojedince.

Kada je riječ o novčanoj pomoći, pozivamo humane ljude da pozovu humanitarni broj 17039 i doniraju 2 KM, kaže Subašić.

Prema njegovim riječima, ovo su za sve teški i tužni dani, a upravo zbog svega nisu u stanju samo nijemo posmatrati, već reagovati i pomoći.

"Naše malo mnogima u ovim trenucima život znači, tako da ćemo i ovaj put dati  sve od sebe kako bismo bili na usluzi onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Subašić.

Vrata javne kuhinje, kako dodaje, otvorena su za sve koji žele da daju svoj doprinos i pomognu unesrećenima.

"Ne zaboravite, mi smo trenutno njihovo svjetlo, idemo dalje do petka kad će naš tim sve donacije odnijeti u poplavljena područja", poručio je on te dodao da su još jednom dokazali da su najjači kad je najteže.

Sa terena su dobili obavijest da su i dalje najneophodniji: konzerve, dječja hrana, pelene, higijenski pribor i kućna hemija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije