BiH

Milorad Dodik: Nema nikakvih kampova

Milorad Dodik: Nema nikakvih kampova
Foto: Srna | Milorad Dodik: Nema nikakvih kampova

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj dobro i da nema nikakve organizovane ili logističke podrške za organizovanje kampova.

Dodik je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ posao obavlja odgovorno i u skladu sa Ustavom i da preduzima operativne mejre i radnje koje su usmjerene na bezbjednosno stabilnu sredinu u Republici Srpskoj.

"U Republici Srpskoj nema nikakve organizovane ili logističke podrške za organizoavnje kampova", rekao je Dodik na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka sa predstavnicima institucija Srpske i nadležnih službi u vezi sa lažnim navodima o kampovima za obuku na teritoriji Srpske, prenosi Srna.

On je rekao da Srpska na strani potpunog poštovanja ustavnih normi, ali i ukazao da mogući elementi ugrožavanja bezbjednosne situacije dolaze iz Federacije BiH /FBiH/.

Dodik je rekao da ne postoji nijedan relevantan izvor obavještajnih struktura na prostoru Republike Srpske i BiH koji mogu da potvrde da postoje bilo kakvi kampovi na teritoriji Srpske, ali da potencijalne bezbjednosne prijetnje dolaze iz FBiH.

"Od ranije održanih kampiva koji su locirani po Gornjoj Maoči, Dubnici, onih koji su posljednjih mjeseci organizovali u okolini Mostara, kao i zbog postojanja paradžemata i onih pojedinaca koji su bili na ratištu širom svijeta na strani radikalno motivisanih ratnika islama", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao i da je poznata činjenica da je samo 23 od utvrđenih 100 paradžemata prihvatilo da potpiše protokole sa Islamskom zajednicom, što govori o tome da ti paradžemati i dalje funkcionišu.

"Samo 23 od 100 vjerujemo da su potpisali fiktivne, a ne stvarne sporazume o ukidanju svoji paramilitarnih sadržaja u organizaciji", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da nema bilo kakvih kampova u Republici Srpskoj i da bezbjednosne agencije koje djeluju na ovom prostoru nisu potvrdile takve tvrdnje.

"Niti ima, niti je bilo, niti smo organizovali bilo kakve kampove, niti smo davali podršku pojedincima", kazao je Dodik i dodao da su neki kampove nazivali gerilskim, što je dodatna laž i satanizacija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije