BiH

Miličević: Podizanje optužnice unaprijed montiran proces

Miličević: Podizanje optužnice unaprijed montiran proces
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Miličević: Podizanje optužnice unaprijed montiran proces

BANJALUKA - Podizanje optužnice protiv mene je unaprijed pripremljen politički montiran proces, a ako neko misli će na taj način da postigne neku pobjedu na izborima grdno se prevario, kazao je danas na konferenciji za novinare Milan Miličević, predsjednik SDS i načelnik opštine Teslić.

On je istakao da će izbori biti i proći, i poručio da će se nastaviti njegova borba protiv nakaradnog režima i da ne postoji način na koji bi ga bilo ko mogao ucijeniti da odustane od toga.

"Ovo jeste moja lična, porodična i borba stranke na čijem sam čelu protivi nakaradnog sistema,  kao što je ovo borba nakaradnog sistema protiv mene, opozicione politike i svega onoga što  nije prilagođeno toj kriminalnoj hobotnici koja je obuhvatila Republiku Srpsku. Istrajaću u borbi protiv režima kojeg želimo srušiti kako bi smo izgradili normalan sistem u kojem se vrjednuje rad, vrijednost i postignuti rezultati", kazao je Miličević.

Dodao je da opušteno i relaksirano ulazi proces ističući da će ovaj proces kao i prethodni pokazati da je bio u pravu.

Ističe da je 30 maja ove godine dobio presudu kojom je oslobađan optužbi za jedan drugi montiran politički proces koji je trajao devet godina.

"Ipak postoji moje lično povjerenje i želja da vjerujem da postoji dio pravosuđa Republike Srpske i sudija koje rade čestito svoj posao, Pitanje je ipak ko vam je postavljen i da li tužilac i taj dio pravosuđa  koji se bave optužnicom instruisan od strane vlasti", navodi Miličević.

 Kaže da je jasno ko stoji iza podizanje optužnice protiv njega i da je cijeli slučaj veoma providan.

"Na posebnoj sjednici NSRS 28. marta, nakon moga obraćanja u kome sam napomenuo na korupciju i kriminal i nepovjerenje prema institucijama, predsjednik Republike mi se obratio govoreći da će pobijediti u Tesliću i da će isplivati malverzacije, te da ću vidjeti kako se to radi", podsjetio je Miličević.

Poručio je da će dokazati da nema krivice za ono za što ga optužuju i dodao da mu se na teret stavljaju korištenje ili zlupotreba uticaja na procese koji su vezani za urbanizam regulacione planove  i građevinske dozvole.

Kazao je da je sve jasno kada se zna da je osoba koja je protiv njega podnijela krivičnu prijavu Alen Seferović, koji je u ovom momentu nametnuti povjerenik SDA u Tesliću, koji je ranije bio odbornik SNSD i PDP, te da je sada odbornik SDA.

"Podigao  je optužnicu kao investitor zgrade. Radi se o čovjeku koji je poznat po tome da se protiv njega i dalje vodi istraga radi ogromne malverzacija koje su se desile prilikom referenduma za opoziv načelnika Teslića 2019. godine. On je tada, kao odbornik SNSD, svojim privatnim automobilom vozio birački materijal sa jednog biračkog mjesta uz pratnju policije gdje je učestvovao u zamjeni vreća sa glasačkim listićima", naveo je Miličević i dodao da je protiv Seferovića podignuta optužnica, ali sudski proces i dalje stoji u nekoj ladici, a prošlo je već pet godina.

"Zato taj isti ‘visokomoralni čovjek' podiže optužnicu protiv mene po nalogu lokalnog SNSD", zaključio je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije