BiH

Majkić: Tužilaštvo BiH treba da pokrene istragu

Majkić: Tužilaštvo BiH treba da pokrene istragu
Majkić: Tužilaštvo BiH treba da pokrene istragu

SARAJEVO - Srpski poslanici u parlamentu BiH ocijenili su neprihvatljivim izvještaj o radu MIP-a BiH za 2010. godinu zbog "nezakonitog finansijskog poslovanja i nepoštovanja propisa o javnim nabavkama" i stavljanja ove institucije u funkciju ostvarivanja bošnjačkih političkih i nacionalnih ciljeva.

Oni su jednoglasni u stavu da je Alkalaj u kontinuitetu kršio Ustav i zakon sprovodeći samovolju u MIP i određenim strukturama diplomatije zemlje na štetu RS i srpskih interesa u BiH, pišu "Večernje novosti".

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić rekla je da bi Tužilaštvo BiH moralo da pokrene istragu zbog niza nezakonitosti u vezi poslovanja Ministarstva inostranih poslova BiH, koje su potvrdili i revizorski izvještaji.

"Ključno pitanje je zašto /ministar inostranih poslova BiH Sven/ Alkalaj nije dostavio kompletan i potpun izvještaj o finansijskom poslovanju MIP-a i svojim silnim putovanjima na kojima su potrošeni milioni", rekla je Majkićeva za "Večernje novosti".

Funkcioner SDS-a Mirko Okolić rekao je da je MIP BiH primjer institucije koja služi isključivo potrebama Stranke za BiH.

"Alkalaj je veoma dosljedno sprovodio politiku svog stranačkog šefa Harisa Silajdžića, a suština njihove diplomatije bila je blaćenje Srba i Srpske u svijetu", rekao je Okolić.

Savjet ministara BiH usvojio je izvještaj MIP-a za 2010. godinu, ali je protiv bio predsjedavajući Nikola Špirić, ocijenivši da je Alkalaj svojim radom nanio neprocjenjivu štetu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije