BiH

Lideri Zapadnog Balkana idu kod Fon der Lajen

Lideri Zapadnog Balkana idu kod Fon der Lajen
Foto: Tanjug/AP | Lideri Zapadnog Balkana idu kod Fon der Lajen

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen održaće u četvrtak, 19. septembra, sastanak sa liderima Zapadnog Balkana u Briselu, najavio je danas glavni portparol Komisije Erik Mamer.

"Ona će biti domaćin radnog ručka sa liderima šest partnera sa Zapadnog Balkana ovdje u Berlajmonu (sedištu EK)", naveo je Mamer na brifingu za novinare u Briselu, govoreći o agendi Fon der Lajen za narednu nedjelju, prenosi Tanjug.

On je dodao da će Fon der Lajen naredne nedjelje boraviti u Strazburu, gdje se održava plenarna sednica Evropskog parlamenta, tokom koje će u utorak učestvovati na sastanku Konferencije predsjednika EP, koju čine lideri političkih grupacija u EP i predsjednica EP Roberta Mecola, a predsjedavaće i sastankom Koledža.

Fon der Lajen će, dodao je on, u srijedu učestvovati na plenarnoj debati posvećenoj predstavljanju programa mađarskog predsjedavanja EU.

Ona će takođe učestvovati na zajedničkoj konferenciji za novinare sa izvršnim direktorom Međunarodne agencije za energiju Fatihom Birolom radi podrške energetskoj bezbjednosti Ukrajine uoči zime, naveo je Mamer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije