BiH

Krišto zahvalila Marfiju na podršci u reformama

Krišto zahvalila Marfiju na podršci u reformama
Foto: Savjet ministara BiH | Krišto zahvalila Marfiju na podršci u reformama

BANJALUKA – Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto sastala se danas sa američkim ambasadorom Majklom Marfijem i ocijenila da snažna podrška SAD ulasku BiH i država zapadnog Balkana u EU predstavlja garanciju za mir i bezbjednost u regionu.

Krišto je izrazila očekivanja za nastavak proaktivne uloge Sjedinjenih Država i podršku u provođenju reformi ključnih za funkcionalnost i stabilnost BiH.

"Ona je na početku sastanka odala počast povodom 23 godine od terorističkog napada koji je 11. septembra 2001. zgrozio svijet i skrenuo pažnju na važnost zajedničke, globalne ujedinjenosti u borbi protiv radikalizma i terorizma", saopšteno je iz Savjeta ministara, prenosi Srna.

Na sastanku je razgovarano aktuelnoj političkoj situaciju u BiH, regionu i Evropi, te zajedničkim aktivnostima za ubrzanje neophodnih reformi, posebno reforme izbornog zakonodavstva u procesu evropskih integracija.

Krišto je pozdravila "snažan interes američke administracije prema zemljama zapadnog Balkana, posebno prema BiH", te zahvalila za dosadašnju podršku reformskim naporima.

Marfi je istakao da Sjedinjene Države ostaju snažno posvećene očuvanju stabilnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

U američkoj degelaciji danas je bio i novi zamjenik šefa Misije u Ambasadi Danijel Koski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije