BiH

Krišto: Evropskoj komisiji upućen dokument o Planu rasta

Krišto: Evropskoj komisiji upućen dokument o Planu rasta
Foto: Nedžad Uglješa | Krišto: Evropskoj komisiji upućen dokument o Planu rasta

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je da je u cilju daljnih aktivnosti i nastavka učešća u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan danas Evropsku komisiju informisala i uputila dokument o našoj trenutnoj usaglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

"Informirala sam Europsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Europskom komisijom", istakla je ona, piše Fena.

Takođe, napomenula je kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. "Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza", ističe Krišto.

Ona će narednih dana u Briselu zajedno s ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Evropske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije