BiH

Konaković sa Bleda: Pomjerili smo stvari naprijed o podjeli imovine bivše Jugoslavije

Konaković sa Bleda: Pomjerili smo stvari naprijed o podjeli imovine bivše Jugoslavije
Foto: Fena | Konaković sa Bleda: Pomjerili smo stvari naprijed o podjeli imovine bivše Jugoslavije

BLED - Ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković održao je danas na marginama Bledskog strateškog foruma sastanak sa šefovima diplomatija zemalja regiona o pitanju sukcesije bivše Jugoslavije.

Konaković je za Fenu sa Bleda izjavio da se radi o procesu "koji traje duže nego što smo planirali, a još uvijek je veoma važan".

"Mogu reći da smo i tu pomjerili neke stvari naprijed. Riječ je o nekoliko aneksa kojima treba da se raspodijeli preostala imovina, pokretna i nepokretna, te da se riješe pitanja nekih dugovanja. Dakle, bio je to jedan jako produktiuvan sastanak", rekao je Konaković.

Slovenački šef diplomatije Tanja Fajon napisala je na svom X profilu da su predstavnici zemalja sukcesora potvrdili političku volju da se ubrza rješavanje još otvorenih pitanja sukcesije.

"Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi, dogovorili smo se sa ministrima BiH, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije da nastavimo dijalog na svim nivoima i da se za godinu dana ponovo sastanemo", navela je Fajon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije