BiH

Ko će na današnju sjednicu, Novaković Bursać ili Vuković?

Ko će na današnju sjednicu, Novaković Bursać ili Vuković?
Foto: N.N. | Ko će na današnju sjednicu, Novaković Bursać ili Vuković?

SARAJEVO – U Službenom glasniku Bosne i Hercegovine objavljenja je izmjenjna Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske u kojoj je ime Snježane Novaković Bursać iz SNSD-a zamijenjeno sa imenom Nenada Vukovića iz PDP-a.

Odluka je objavljena na dan kada se održava sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu je budžet za narednu godinu. S obzirom da se u Službenom glasniku BiH navodi da odluka stupa na snagu danom objave tj. danas, još uvijek nije poznato ko će uzeti učešće na današnjoj sjednici Novaković Bursać ili pak Vuković.

Podsjećanja radi, nakon Opštih izbora u BiH, mandat delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslije nekoliko odluka CIK-a i žalbi Sudu BIH na kraju je dodjeljen Novaković Bursać. Poslije toga PDP je pokrenuo apelaciju pred Ustavnim sudom BiH koji je utvrdio da PDP kao stranka u postupku nije imao mogućnost da iznese svoje viđenje pred Sudom BiH. Poslije toga uslijedila je nova odluka CIK-a da mandat pripada Nenadu Vukoviću, a ne Novaković Bursać, tačnije CIK je priznao, a Sud BiH potvrdio da je "sporni listić" sa glasanja iz Narodne skupštine Republike Srpske važeći, tako da su liste na kojima su Snježana Novaković Bursać i Nenad Vuković imali isti broj glasova. Ubrzo nakon toga uslijedilo je i žrijebanje, i kuglica je pokazala da mandat pripada Vukoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije