BiH

Jelena Trivić: Otvorićemo nove, slobodne ekonomske zone

Jelena Trivić: Otvorićemo nove, slobodne ekonomske zone
Foto: Ustupljena fotografija | Jelena Trivić: Otvorićemo nove, slobodne ekonomske zone

BANJALUKA - Na skupu koji je sinoć održan u banjalučkom naselju Kuljani Jelena Trivić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke i kandidati za odbornike na listi Narodni front - Jelena Trivić predstavili su mjere iz programa ove stranke.

"Već godinama se naš grad suočava sa problemom nedovoljnog broja mjesta u javnim vrtićima, te velikim brojem djece na listi čekanja. Taj broj ove godine iznosi 2.300 djece. Izjednačavanje subvencija između javnih i privatnih vrtića je privremena mjera koja će pomoći roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, ali izgradnja javnih vrtića je rješenje koje će suštinski riješiti ovaj problem", izjavio je Branislav Čerek, kandidat na listi za odbornike, predstavljajući jednu od mjera iz programa Narodnog fronta.

On je dodao da su vlasti Kuljanima jako mnogo obećavale, a malo uradile, te da su infrastrukturni problemi ogromni.

Podsjeća da je Draško Stanivuković rukama kidao asfalt u ulici koja je nedavno asfaltirana, te da je to čist dokaz da je on nastavio sa istom praksom koju je godinama provodio SNSD.

Jelena Trivić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, obrazložila je nekoliko mjera iz programa, napominjući da mjerama koje je predstavila nije obuhvaćen cijeli program Narodnog fronta na kojem je radio cijeli tim stručnjaka iz svih oblasti.

"Rekli smo da ćemo otvoriti nove slobodne ekonomske zone sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta. Kako bi se ostvarili preduslovi za normalan život, pored zaposlenja, ponudili smo i mjeru koja se odnosi na stanove za mlade čiju izgradnju će finansirati grad, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 KM po kvadratu. Po današnjim cijenama rijetki su oni koji mogu da sebi priušte kupovinu stana", rekla je Trivićeva.

Trivićeva ističe da sa nekim dobrim stvarima treba nastaviti, te ih i proširiti, pa je stoga predložena mjera besplatne đačke karte za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

"A da bi sve ovo bilo moguće, potrebno je obračunati se sa kriminalom i tajkunima, kako bi više novca ostajalo u budžetu, a koji će biti usmjeren isključivo na potrebe građana", zaključuje Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije