BiH

Jelena Trivić: Izbaciću tajkunske interese iz Gradske uprave

Jelena Trivić: Izbaciću tajkunske interese iz Gradske uprave
Foto: Ustupljena fotografija | Jelena Trivić: Izbaciću tajkunske interese iz Gradske uprave

BANJALUKA - U naselju Drakulić su svi mnogo obećavali, i svi odreda su slagali. Čistog obraza možemo doći među ove ljude i reći da ćemo probleme oveg naselja, kao što su kanalizacija, trotoari i drugi infrastrukturni problemi, staviti kao prioritete za rješavanje, izjavila je Jelena Trivić, kandidat za gradonačelnika nakon skupa, koji je juče održan u banjalučkom naselju Drakulić.

Trivićeva je dodala da je u ovom banjalučkom naselju razgovarala sa mještanima i o programu Narodnog fronta.

Naglasila je da će uvesti neradnu nedjelju i da to "nisu htjeli da uvedu ni gradonačelnik ni skupštinska većina, dok su se o temama od interesa za tajkune vrlo lijepo dogovarali".

Govorili su o pokretanju slobodnih ekonomskih zona koje bi privukle investicije i značile nova radna mjesta.

Naveli su da su programom predvidjeli da će izgraditi 1.000 novih parking mjesta, te o mjerama koje su predvidjeli za borce i penzionere.

"Ključna mjera našeg programa ostaje rat protiv tajkuna, jer da bi se obezbijedila sredstva za sve ono što su prioriteti u Gradu, tajkunski interesi moraju da budu izbačeni iz Gradske uprave. Našom pobjedom Grad će voditi stručni, obrazovani i pošteni ljudi, a ne tajkuni i njihove političke sluge kako je to danas slučaj", zaključila je Trivićeva.

"Prethodnih 20 godina u Banjoj Luci je mnogo toga urađeno mimo zakona i često na kriminalan način. Prije četiri godine smo obećali ljudima transparentnost u radu Gradske uprave i da ćemo u korijenu sasjeći kriminalan i nezakonit sistem i način rada. Nažalost, Stanivuković se vrlo brzo uhvatio SNSD matrice, te se priklonio i Dodiku i SNSD-u, ali i raznim tajkunima. Kao odbornik sam svjedočila brojnim pritiscima, posebno kada su u pitanju izmjene regulacionih planova i zamjene zemljišta. Drakulić je Stanivukovića 2020. godine masovno podržao, jer je obećao da će riješiti njihove brojne probleme, a on im je vratio tako što je svaki njihov zahtjev bacio u smeće", izjavila je Dijana Ješić, nosilac liste političkog subjekta Jelena Trivić – Narodni front.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije