BiH

Jelena Trivić: Grijanje do danas nije pušteno

Jelena Trivić: Grijanje do danas nije pušteno
Foto: Ustupljena fotografija | Jelena Trivić: Grijanje do danas nije pušteno

BANJALUKA – "Danas je treći dan oktobra. Stanivuković je obećao da će od 1.10. biti pušteno grijanje i naravno slagao jer grijanje do danas nije pušteno. Mnogi naši sugrađani I dalje se smrzavaju u stanovima“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivićeva dodaje da se niko od predstavnika gradskih vlasti, niti SNSD niti PDP nije očitovao povodom dopisa Eko toplane u kojem su rekli da neće biti grijanja ukoliko im grad ne odobri poskupljenje cijene grijanja.

"Strašno je što se sve pretvorilo u izbore. PDP i SNSD ćute o dopisu Eko toplane jer bi im to moglo narušiti ionako srozan simbiozni rejting, a izbori su tako blizu. Ipak, to što oni ćute neće ugrijati mnoge naše sugrađane", saopštila je Jelena Trivić, te dodala:

"Uprkos njihovom ćutanju mi ćemo ponoviti svoje prijedloge povodom dopisa Eko toplane: nijedan fening iz gradske kase, niti poskupljenje ne smije biti tema dok se ne izvrši detaljna revizija poslovanja Eko toplana i utvrdi stvarna opravdanost njihovih zahtjeva", rekla je Jelena Trivić, te dodala da davanje novca na "lijepe oči", a pogotovo poskupljenje ne smije više biti standardna praksa.

Dodatno, kako se navodi u izjavi Trivićeve, Grad na ucjene koje dobija od Eko toplana treba da odgovori kontraprijedlogom, a to je da svako izdvajanje Grada ovom preduzeću ujedno predstavlja dokapitalizaciju, odnosno promjenu vlasničke strukture, jer ako Grad već izdvaja novac za to preduzeće, onda Grad treba i da upravlja tim preduzećem,

odnosno da se pita i odlučuje, a ne da Grad i građani budu taoci i predmet ucjena Eko Toplana i privatnog kapitala.

"Očekujem od gradskih vlasti da u ovom finišu kampanje objasne građanima zašto se smrzavaju, te da napokon progovore o ucjenjivačkom dopisu Eko toplane u kojem traže poskupljenje grijanja ili grijanja neće biti", zaključila je Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije