BiH

Janković: Problem je Mihajilica, nisam odustao od kandidature

Janković: Problem je Mihajilica, nisam odustao od kandidature
Foto: N.N. | Janković: Problem je Mihajilica, nisam odustao od kandidature

NOVI GRAD - Aleksnadar Janković, bivši predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Novom Gradu rekao je da je netačno da je odustao od kandidature te da je ona potvrđena i od strane Opštinskog odbora PDP-a u ovoj opštini.

"Oni su moju kandidaturu skrajnuli. Stavljali su pred mene mnoge ucjene, uključujući i da naš zajednički dio liste kreira neko drugi i na to nisam mogao da pristanem. Odbor je sada raspušten, mogu da rade šta hoće, a izbori su, nažalost, unaprijed izgubljeni i to znaju svi u Novom Gradu", rekao je Janković.

On kaže da raspuštanje Opštinskog odbora zahtijeva neke statutarne razloge te da u slučaju Novog Grada nijedan od razloga nije ispunjen, te da ima podršku dve trećine odbora.  

"Kako onda takav odbor može da bude raspušten i u krizi? Zato što njime ne upravlja Milanko Mihajlica i to je bio osnovni problem. Čovjek ne može podnijeti da njime ne upravlja", rekao je Janković dodajući da je neko uradio sve da on ne bude kandidat i da se izbori izgube.

Podsjećanja radi, Predsjedništvo PDP-a raspustilo je Opštinski odbor PDP-a i za povjerenika imenovalo Milanka Mihajlicu, aktuelnog poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Zbog dešavanja u Opštinskom odboru PDP-a i činjenice da je Janković onemogućen da bude kandidat na predstojećim lokalnim izborima, Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a podnio je ostavku u ovoj stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije