BiH

Izetbegović: NiP će se prepoloviti i nestati

Izetbegović: NiP će se prepoloviti i nestati
Foto: N.N. | Izetbegović: NiP će se prepoloviti i nestati

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjednik SDA rekao je da će se na idućim izborima NiP Elmedina Dine Konakovića prepoloviti u odnosu na rezultat iz 2022. godine.

"Mislim da je to trend, ustvari nestanka te stranke. Ta stranka se troši na naše oči. Svojedobno sam kazao za Radončićevu (SBBBiH) da će se prepoloviti, a onda da će nestati. E ovaj put, kažem istu stvar. Dakle, NiP će se prepoloviti, a zatim nestati u budućnosti", rekao je Izetbegović, za Federalnu televiziju.

On je rekao da slabljenje stranka "trojke", naročita NiP-a, a jačanje SDA i SBiH je jačanje alternative u odnosu na politike SDP-a, NiP-a i Naše stranke.

"Lokalni su izbori, teme nisu Federacija BiH niti država, ali se jednostavno prenosi ljutnja naroda u odnosu na ovo što je radila trojka i narod se vraća ka SDA i strankama koje su opozicija ovakvim politikama", rekao je Izetbegović.

Komentarišući pobjedu Ibre Berila za načelnika Trnova i činjenicu da je to ostvari iz zatvora, Izetbegović je rekao da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno te da je ta opština procvala uz njega kao načelnika te da zbog toga postiže takav rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije