BiH

IRB može obavljati platni promet

IRB može obavljati platni promet
Foto: N.N. | IRB može obavljati platni promet

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske usvojila je set zakona koji će omogućiti da Investiciono razvojna banka Republike Srpske može obavljati platni promet i primati novčane depozite.

Usvojeni su Zakon o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja, Zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono-razvojnoj banci Srpske.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Narodna skupština je u redovnoj proceduri usvojila Zakon o lovstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima na prijedlog predsjednika parlamenta Nenada Stevandića, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Usvojeni su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, Nacrt o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Dejtonskog mirovnog sporazuma za mir u BiH, te Nacrt zakona o učeničkom standardu.

Narodna skupština Srpske primila je k znanju izvještaj o radu i izvršenju budžeta Javne ustanove Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu.

Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 9. juli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije