BiH

Hoće li Ustavni sud BiH danas staviti van snage Izborni zakon Srpske?

Hoće li Ustavni sud BiH danas staviti van snage Izborni zakon Srpske?
Foto: Anadolija | Hoće li Usatavni sud BiH danas staviti van snage Izborni zakon Srpske?

SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine na vanrednoj plenaronoj sjednici koja je u toku, razmatra zahtjev Denisa Zvizdića, prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona Republike Srpske.

Zvizdić je podnio zahtjev i za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud BiH privremeno stavio van snage Izborni zakon Republike Srpske do donošenja konačne odluke Ustavnog suda.

Podsjećanja radi, odmah nakon što je Izborni zakon Republike Srpske stupio na snagu Zvizdić je najavio podnošenje apelacije. Tu apelaciju podnio je 17. jula, a već 19. jula Ustavni sud BiH zatražio je i izjašnjenje Narodne skupštine Republike Srpske.

"Ovako se srbomržnja i antisrpstvo institucionalizuju u BiH. 17.7 Zvizdić traži ocjenu Ustavnog suda BiH i Ustavni sud BiH već 19. 7 traži od NSRS odgovor. Brzina kao u Njemačkoj 1942. Danas je Kim Džong Un mnogo sporiji. Na znanje srbomrzcima da je Ustavni sud Republike Srpske već presudio", napisao je na društvenoj mreži X Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije