BiH

Gradonačelnik Bosanske Krupe: Sedić nije pripadnik vehabijskog pokreta

Gradonačelnik Bosanske Krupe: Sedić nije pripadnik vehabijskog pokreta
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Gradonačelnik Bosanske Krupe: Sedić nije pripadnik vehabijskog pokreta

BOSANSKA KRUPA - Odgovorno tvrdimo da Ismet Sedić nikada nije dovođen u bilo kakvu vezu sa vehabijskim pokretom niti bilo kakvim drugim oblikom ekstremizma, niti je ikada bio predmet bilo kakvih istražnih radnji policijskih agencija, saopštio je danas gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović.

On navodi da je Sedić "častan, pošten, uzoran, odgovoran prije svega čovjek, a onda i vrijedan član kolektiva, koji svojim ponašanjem i radom doprinosi pozitivnoj atmosferi i kvalitetnim međuljudskim odnosima".

"S obzirom da smo u protekla dva dana od raznih medija dobili mnogo upita u vezi sa uposlenikom Gradskog organa uprave Sedić Ismetom, a nakon što su određeni portali netačnim objavama doveli njegovo ime u vezi sa nemilim događajem koje je naš grad zadesio, s ciljem tačnog i istinitog  izvještavanja, te očuvanja digniteta i časti kako našeg uposlenika Sedić Ismeta, tako i Gradskog organa uprave, želimo javnost informisati o sljedećem: Sedić Ismet nije, kako su neki portali prenijeli netačnu informaciju, amidža koji je poznat policiji kao pripadnik vehabijskog pokreta i on se ne nalazi trenutno u Hrvatskoj.

Sedić živi u Bosanskoj Krupi i svakodnevno odgovorno i posvećeno obavlja svoje radne zadatke na svom radnom mjestu u Gradskom organa uprave grada Bosanska Krupa. Upravo ga njegova odgovornost prema zadacima i dosljednost u ispunjavanju obaveza čine uzornim saradnikom i vrijednim članom ovog kolektiva", navodi se u saopštenju.

"Pozivamo još jednom sve građane da ne dozvolimo da ovaj tragični događaj naruši povjerenje i duh zajednice koji smo godinama gradili. Molimo vas još jednom da u ovim trenucima kao građani ovog grada ostanemo mirni i dostojanstveni, da budemo pažljivi i informisani kroz pouzdane izvore informacija, te da izbjegavamo neprovjerene informacije i komentare na društvenim mrežama. Mi smo zajednica koja je uvijek znala ostati pribrana i dostojanstvena i ovo nije trenutak da to zaboravimo", naveo je gradonačelnik.

On je dodao da i dalje imaju puno povjerenje u predan i požrtvovan rad tužilaštva i istražnih organa, te u institucije naše države.

"Najmanje što u ovim trenucima mi kao građani možemo učiniti jeste da im dodatno ne otežavamo ovako tešku situaciju", naglasio je on.

Stric počinioca terorističkog napada, Ismet Sedić, odranije je poznat policiji kao pripadnik vehabijskog pokreta, zbog čega je i ispitivan, potvrđeno je ranije iz Federalne uprave policije, a objavio je N1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije