BiH

Glavni tužilac u Bijeljini Olga Pantić udaljena sa posla

Glavni tužilac u Bijeljini Olga Pantić udaljena sa posla
Foto: Ilustracija | Glavni tužilac u Bijeljini Olga Pantić udaljena sa posla

SARAJEVO - Prvostepena disciplinska komisija privremeno je udaljila Olgu Pantić od vršenja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini nakon što je protiv nje podignuta disciplinska tužba zbog više disciplinskih prekršaja, saznaje Srna.

Komisija je donijela ovu odluku u ponedjeljak, 21. oktobra, a Pantićeva je od juče udaljena od vršenja dužnosti, rečeno je Srni u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH/VSTS/.

"Stranke su telefonskim putem obaviještene o suspenziji, a odluka je juče izrađena i poslata strankama u postupku", precizirali su iz VSTS-a.

Kako Srna saznaje, Pantićevoj se stavlja na teret više disciplinskih prekršaja i privremeno je udaljena od vršenja dužnosti glavnog tužioca nakon što je protiv nje podignuta disciplinska tužba.

Diciplinska tužba je podignuta zbog više disciplinskih prekršaja kao što su davanja bilo kakvih komentara o sudskoj ili tužilačkoj odluci, postupku ili predmetu, dok je predmet u toku pred sudom, za koje se opravdano može očekivati da mogu ometati ili štetiti pravičnom postupku ili suđenju.

Prijavljena je zbog "kršenja principa etičkog kodeksa tužilaca koji su doveli do narušavanja ugleda i integriteta pravosuđa", kao i zbog miješanja u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruisanja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije