BiH

Gajić: Stvaraćemo ambijent za nova proizvodna radna mjesta

Gajić: Stvaraćemo ambijent za nova proizvodna radna mjesta
Foto: Ustupljena fotografija | Gajić: Stvaraćemo ambijent za nova proizvodna radna mjesta

UGLJEVIK - Kandidat SNSD-a Dragan Gajić za načelnika opštine Ugljevik poručio je da će, kada mu 6. oktobra građani ukažu povjerenje, raditi na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta kroz namjensko trošenje rente, što doprinosi otvaranju novih proizvodnih radnih mjesta.

"Svi znamo da je Ugljevik opština sa najvećim budžetom po glavi stanovnika, da imamo visok prosjek plata i da to dugujemo renti i preduzeću Rudnik i Termoelektrana Ugljevik. Zašto onda ova opština stagnira i zašto je ovo grad nezavršenih projekata", rekao je Gajić Srni, podsjećajući da je do danas od rente inkasirano više od 100 miliona KM.

Gajić je naveo da će dati svoj maksimum da Ugljevik bude opština čiji je budžet usmjeren na sveobuhvatan razvoj opštine.

"Moja vizija Ugljevika je moderno uređena i prosperitetna opština koja u stvaranju boljih uslova za život i rad svojih stanovnika crpi maksimum iz raspoloživih ljudskih i prirodnih potencijala", rekao je Gajić i dodao da u budućnosti Ugljevik neće biti lokalna zajednica koja zavisi isključivo od Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

On je pozvao Ugljevičane da stanu u kraj aktuelnoj lokalnoj vlasti zbog lošeg upravljanja opštinom i poručio da je najvažniji cilj nove uprave da vrati i zadrži u Ugljeviku mlade ljude i njihove porodice.

Gajić je dodao da svi započeti projekti moraju da se završe i da će mu prioriteti biti da bude riješeno pitanje vodosnabdijevanja cijele opštine, izgradnja prečistača otpadnih voda, izgradnja mosta prema Prokosu, završetak uređenja korita rijeke Janje, izgradnja kružnog toka na magistralnom putu, kao i da se napokon završi nova sportska sala i izmire dugovanja prema svim budžetskim korisnicima.

"Sve je ovo lako izgovoriti, ali nije nedostižno. Put jeste dugačak, ali i put od hiljadu kilometara počinje prvim korakom. Prilika za naš prvi korak, korak ka promjeni, je 6. oktobar", zaključio je Gajić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije