BiH

Formiran Parlamentarni forum Srbije i Srpske: Poštovaćemo Dejton, nudimo saradnju svima

Formiran Parlamentarni forum Srbije i Srpske: Poštovaćemo Dejton, nudimo saradnju svima
Foto: Nezavisne novine | Formiran Parlamentarni forum, Srbije i Srpske: Poštovaćemo Dejton, nudimo saradnju svima

BANJALUKA – U Narodnoj skupštini Republike Srpske upravo je formiran Parlamentarni forum skupština Srbije i Srpske, kojem će kopredsjedavati Dušan Marić ispred skupštine Srbije i Igor Žunić ispred skupštine Srpske.

Marić i Žunić su izrazili zadovoljstvo što je formirano ovo tijelo na inicijativu Aleksandra Vučića, predsjednika  Srbije i Milorada Dodika, predsjednika RS, te su istakli da je cilj produbljivanje odnosa između Srbije i Srpske kroz Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama. naglasili su da ovaj forum nije uperen ni protiv koga, da će u njegovom radu učestvovati i predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, te da će sve biti rađeno u skladu s Dejtonskim sporazumom.

Rekli su da su otvoreni za saradnju s parlamentima BiH i Federacije, te da nude dijalog, mir i saradnju svima koji su zainteresovani.

Takođe su istakli da je osnovni cilj produbljivanje ekonomskih odnosa, ali da će se raditi i na kulturnoj i sportskoj saradnji, kao i na saradnji u drugim oblastima.

Nenad Stevandić, predsjednik NS RS, je rekao da je velika čast za NS RS da je dala svoj doprinos kroz pisanje uvodnog dijela dokumenta o saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije