BiH

EU od BiH očekuje poboljšanje nacrta reformske agende

EU od BiH očekuje poboljšanje nacrta reformske agende
Foto: Fena/Arhiva | Brisel od BiH očekuje poboljšanje "radne verzije" nacrta reformske agende

SARAJEVO – Povodom informacija koje su se danas pojavile u bh. medijima da je Evropska komisija odbila prijedlog reformi koji je u Brisel odnijela Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, zatražili smo stav Delegacije EU.

Ferdinand Konig, portparol Delegacije, rekao je za "Nezavisne novine" da je BiH danas predstavila "radnu verziju" nacrta reformske agende.

Iz ovog bi se moglo zaključiti da Brisel i dalje ne smatra da je ova verzija koja je predstavljena konačna, što znači da Brisel očekuje poboljšanja samog dokumenta.

"Evropska komisija procjenjuje dokument. Nastavljaju se razgovori na tu temu s BiH, uključujući i razgovore koji su vođeni danas tokom radnog ručka", rekao nam je on.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je danas imala radni ručak s liderima regiona, na kojem je bilo riječi o narednim koracima u procesu evropskih integracija.

BiH je i dalje jedina zemlja u regionu koja nije podnijela svoj prijedlog reformi na vrijeme, čime rizikuje da izgubi bespovratna sredstva namijenjena zemljama regiona za sprovođenje reformi neophodnih za članstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije