BiH

Stanivuković poručio: Svijet voli pobjednike, djela govore sve (VIDEO)

Stanivuković poručio: Svijet voli pobjednike, djela govore sve (VIDEO)
Foto: Anja Vidić | Draško Stanivuković: Svijet voli pobjednike, djela će reći sve

BANJALUKA - Uz veliku podršku Banjalučana, PDP je danas zvanično otvorio kampanju dizanjem zastave sa sloganom djela.

Draško Stanivuković, sadašnji gradonačelnik Banjaluke i kandidat te stranke za novi mandat, rekao je da svijet voli pobjednike, te da slogan djela sa tačkom znači da poslije djela nema ništa, djela su više od riječi, više od najviše.

"Danas smo došli u situaciju da djela govore više od nas, kada se hoda Banjalukom, djela će reći sve. Simbolično ćemo podići zastave, kao što smo podigli i Banjaluku”, rekao je on, te dodao da su u Banjaluci snovi postali java.

“Nema dijela grada u kom nešto nije izgrađeno. Za Banjaluku imamo najveće planove, a kada čitam programe drugih, obećavaju isto što i mi, obećali su sve što smo mi već uradili za ove četiri godine. Besplatne udžbenike i mjesečne karte smo već realizovali, a oni to obećavaju. Pobjedićemo zbog truda, rada, zbog hiljade neprospavanih noći”, rekao je on.

Kako dodaje, kada se drugi umore "Drale tek kreće".

"Trebaće vam dani da pročitate šta je sve urađeno, a koliko je trebalo da se sve to uradi", rekao je on.

Dodaje da imaju ozbiljan plan razvoja Banjaluke što će narednih dana obrazložiti.

"Naše najveće djelo bila je podrška porodici! Sa preko 20 direktnih mjera pomoći porodici, stvorili smo grad idealan za život svih, posvećujući pažnju svakom članu porodice. Za vrijeme nas nastale su i nove razglednice grada i novo simboli, upravo oni koji Banjaluci daju novi pečat i novi izgled", dodaje on.

Ako pogledamo unazad, iz mladog gradonačelnik i te kako stoje djela. Infrastrukturni projekti, ali i mnoge mjere, posebno one usmjerene na porodicu i djecu, koje su Banjaluku stavile u sam vrh gradova po broju mjera uvedenih kada je u pitanju pronatalitetna politika.

Tako je Stanivuković u samo četiri godine za sve sugrađane obezbijedio besplatne mjere, poput besplatnih doživotnih karata za javni prevoz za sve penzionere i sugrađane koji imaju više od 65 godina, besplatnu leagalizaciju svih domova, građevinske dozvole, besplatan priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, besplatne placeva za mlade bračne parove i samohrane roditelje, kao i besplatne projekte za kuću.

Tim mjerama treba dodati i besplatne udžbenike za učenike od petog do devetog razreda, besplatne maturske proslave, besplatan parking za dobrovoljne davaoce krvi, te najveće subvencije ikada za djecu koja idu u privatne predškolske ustanove.   

Branislav Borenović, nosilac liste PDP-a, rekao je da je ubijeđen da će Draško Stanivuković pobijediti na ovim izborima.

“Krećemo na veličanstveni put. Pokazaćemo u narednih 30 dana da je Banjaluka procvjetala. Draško je čovjek najljepših riječi, ali i djela. To je tajna uspjeha, riječi i djela. Besplatni udžbenici, placevi, građevinske dozvole, prevoz, parkovi, plaže, šetališta,…

Ovo sve su  i riječi i djela. On radi veličanstvena djela i velike stvari”, rekao je on, te dodao da idu u kampanju djela.

“Stalo nam je za Banjaluku i za Republiku Srpsku”, rekao je Borenović.

Večeras u 18.30, PDP će imati tribine i predstaviće kandidate u parku Oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije