BiH

Dominacija Zorana Adžića i SNSD-a na izborima u Gradišci

Dominacija Zorana Adžića i SNSD-a na izborima u Gradišci
Foto: Ustupljena fotografija | Dominacija Zorana Adžića i SNSD-a na izborima u Gradišci

GRADIŠKA – Zoran Adžić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Gradiške, na izborima je potvrdio svoju lidersku poziciju.

Prema nezvaničnim rezultatima, on je osvojio 11.335 ili 51,47 odsto glasova.

Adžić je, jedini u poratnoj političkoj praksi grada na Savi, uspio osvojiti treći četvorogodišnji mandat. To je potvrda da su građani prepoznali i vrednovali njegov napor za izgradnju i ekonomski napredak Gradiške. Vidljivi su i značajni projekti u oblasti infrastrukture, na čemu je Zoran Adžić konstantno, u prethodnih osam godina, insistirao.

Nezavisni kandidat Željko Sladojević osvojio je pet hiljada glasova manje od Adžića, a Radislav Dončić, kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Gradiške, prema najnovijim podacima, ima 4.380 glasova.

Savez nezavisnih socijaldemokrata potvrdio je dominaciju na izborima za Gradsku skupštinu u Gradišci. Sasvim je izvjesno, mada rezultati nisu ozvaničeni, da će imati 12 odbornika. Jedanest mandata (Zvjezdan Panić, Bojan Vujanović, Renata Obradović Popović, Olivera Čengija, Novo Milanović, Tomislav Kovačević, Bojan Dobrijević, Stana Balaban, Danka Mikić, Goran Šušnjar, Sanja Pavlović) osvojeno je na stranačkoj listi a jedan (Stanislav Kozminčuk) sa liste nacionalnih manjina.

Slijedi Narodna partija Srpske – Darko Banjac sa tri mandata (Andeja Ilišević, Dragan Stanetić, Tanja Pećanac) a po dva osvojilo je osam partija. To su Ujedinjena Srpska (Dušan Kočić, Siniša Adžić), Narodni front – Jelena Trivić (Branislav Mrakić, Nikola Dončić), DNS – Nenad Nešić (Slavko Mekinjić, Predrag Ljubičić), SDP BiH (Armin Hamzić, Dino Hotić), Socijalistička partija Srpske – Goran Selak (Snježana Gvozden, Vladimir Bogojev), Demos (Vladimir Janković, Davor Glišić), SDS – Volja naroda ( Vesna Gluvić Čelić, Zoran Latinović) i Socijalistička partija (Strahinja Jurišić, Maja Makitan).

Sasvim blizu cenzusa od tri odsto (2,96) je Narodni pokret "Svojim putem" – Igor Radojičić. Skroman rezultat, nedovoljan za odbornički mandat u Gradišci postigli su "Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića" sa 368 glasova, BH zeleni / SDA / S BiH/ sa 350 glasova i PDP sa 255 glasova. Ovo su podaci CIK-a BiH nakon izbrojanih 86,2 odsto glasova.

Čestitka Milorada Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Zoranu Adžiću povodom pobjede na lokalnim izborima za gradonačelnika Gradiške.

"Vjerujem da ćete u narednom periodu, svojim zalaganjem i predanim radom, opravdati povjerenje sugrađana i doprinijeti da zajedno sa institucijama Republike Srpske gradite budućnost koja će biti bolja za sve naše građane. Želim Vam mnogo uspjeha u ostvarivanju plana i programa, kao i mudrosti i snage u donošenju odluka koje će biti u najboljem interesu Vaše lokalne zajednice", navodi se u čestitki Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije