BiH

Dodik stigao u Sud BiH, dočekale ga pristalice (VIDEO)

Dodik stigao u Sud BiH, dočekale ga pristalice (VIDEO)
Foto: Nedžad Uglješa | Dodik stigao u Sud BiH, dočekale ga pristalice (VIDEO)

SARAJEVO – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, došao je u Sud BiH gdje mu se sudi zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika.

Po istoj optužbi sudi se i Milošu Lukiću, v.d direktoru Službenog glasnika Republike Srpske.

Kao i prethodnih nekoliko puta i ovaj put Dodika je pred Sudom BiH dočekao veliki broj pristalica koji su skandirali njegovo ime.

Što se tiče današnjeg suđenja, Goran Bubić, advokat Dodika, najavio je da će Lukićeva odbrana izvesti materijalne dokaze, a dokaze o kojima će se odbrana izjasniti predložiće i Tužilaštvo.  

Dodik je izjavio da namješteni sudski proces protiv njega vodi direktno lider SDA Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i sada je to otvoreno i priznao.

Dodik je istakao da izjava da "proces ide u tom smjeru da bude osuđen", i to neposredno prije ročišta, govori ko njim stvarno upravlja i da je presuda i prije početka ove farse donesena. "U cijeloj toj priči najskandaloznije je njegovo likovanje zbog toga što je po njegovom priznanju međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali", naveo je Dodik na duštvenoj mreži "Iks".

Izetbegović je za portal "Vijesti.ba" rekao da pretpostavlja da će proces protiv predsjednika Srpske ići u tom smjeru da bude osuđen i da smatra da je iza procesa konačno stala međunarodna zajednica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije