BiH

Dodik odgovorio Konakoviću

Dodik odgovorio Konakoviću
Foto: Velibor Tripić | Dodik odgovorio Konakoviću

KAZANJ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću da rečenica u kojoj navodi da je njegovo prisustvo na Samitu BRIKS-a "fiktivno" još jednom pokazuje Konakovićevo nepoznavanje međunarodnih odnosa i diplomatije, ali i lijepog ponašanja nekoga ko se nalazi na tako visokoj funkciji.

"Moram Vas upoznati, pošto ste neinformisani, da su me organizatori pozvali kao predsjednika Republike Srpske, zajedno sa najvećim svjetskim liderima, među kojima su, između ostalih, predsjednici NR Kine, Turske, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i premijer Indije", naveo je Dodik u dopisu Konakoviću koji je objavio na "Iksu", prenosi Srna.

On je istakao da o značaju ovog samita govori i činjenica da na njemu učestvuje i generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Vezane vijesti:

Konaković komentarisao Dodikovo putovanje u Rusiju

 

Skrenuću Vam pažnju da BRIKS predstavlja mirovnu asocijaciju koja budi nadu da će svijet biti pravedniji, pun poštovanja, gdje se zemlje ponašaju suvereno i bez nametanja svojih zahtjeva drugima", naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da njegovo prisustvo na Samitu BRIKS-a u Kazanju predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku.

"Gospodine Konakoviću, bolje bi bilo, umjesto neprestanih i neosnovanih kritika, da se okrenete uspostavljanju međunarodne saradnje BiH sa zemljama koje učestvuju na Samitu BRIKS-a, a koje se izdvajaju kao vodeće ekonomske sile i vrijednostima koje one zastupaju", istakao je Dodik.

Pozdrav iz Kazanja, poručio je Dodik, objavivši spisak na kojem je zajedno sa svjetskim liderima učesnicima samita BRIKS-a.               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije