BiH

Dodik: Nedeljko Kerić i SNSD su istinska volja naroda

Dodik: Nedeljko Kerić i SNSD su istinska volja naroda
Foto: Srna | Dodik: Nedeljko Kerić i SNSD su istinska volja naroda

TESLIĆ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras u Tesliću da je vrijeme da se u ovoj lokalnoj zajednici dese političke promjene koje vidi u kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Nedeljku Keriću koji predstavlja istinsku volju naroda.

"Volja naroda ovdje je SNSD i volja naroda biće novi načelnik Teslića Nedeljko Kerić", rekao je Dodik i najavio da će zahvaljujući kvalifikacijama i ljudskim osobinama Kerića inicirati da Teslić postane grad.

On je naveo da su oni koji sebe predstavljaju za "Volju naroda" u stvari nevolja naroda, koji su izdali posljednjih godina i decenija.

Dodik je rekao da SDS danas nema ništa sa nekadašnjim SDS-om Radovana Karadžića koji je vodio ka nacionalnom oslobađanju.

Lider SNSD-a je podsjetio da je mnogo uloženo u razvoj Teslića, od podrške da Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica bude ono što danas jeste, sportske dvorane, infrastrukturnih radova i još mnogo toga.

On je poručio da je vrijeme da Srbi prestanu da žive tuđe interese, već u svojoj slobodi kroz Republiku Srpsku.

"Mi smo oni koji drže do svog identiteta, ali poštujemo i druge", rekao je Dodik i ponovio da je SNSD stranka mira.

Dodik je istakao da nema ništa protiv dejtonske BiH, ali da ima protiv one nametnute.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da očekuju ubjedljivu pobjedu SNSD-a na oba nivoa kako bi se Teslić izvukao iz velike letargije i otuđenosti od nacionalnih tema.

Ona je poručila da ne želi da ova opština i dalje bude izolovano ostrvo sa nizom propuštenih šansi, te istakla da su političke podvale tvrdnje SDS-a da u ovoj opštini nešto nije realizovano, jer to Vlada Republike Srpske nije dozvolila.

Cvijanovićeva je navela da je u proteklih šest godina Vlada Srpske u Tesliću uložila više od 37.500.000 KM.

"Nama su potrebne opštine i ljudi koji obavljaju važne poslove u opštinama koji će takođe osjećati šta su to potrebe Republike i da zajedničkim snagama doprinesemo cjelokupnom razvoju Republike", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila žaljenje što ranije nije bilo moguće uspostaviti saradnju sa Teslićem koji vodi načelnik iz SDS-a, te dodala da razvoj ove lokalne zajednice zavisi od stabilne skupštinske većine uz vođstvo Kerića sa koalicionim partnerima.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da je SNSD najbliži pobjedi u Tesliću i da je vrijeme da se ova lokalna zajednica pridruži porodici pobjednika u Srpskoj.

On je naveo da će pobjeda SNSD-a biti nova šansa za Teslić, te najavio uređenje putnog pravca od Šnjegotine prema Čelincu.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Teslić Nedeljko Kerić najavio je da će nakon 6. oktobra uslijediti promjene na bolje za ovu opštinu, da će se prekinuti sa praksom "šminkanja" koju je praktikovao SDS.

"Obećavam povezivanje Teslića sa regionalnim centrima, rješavanje vodovodne infrastrukture, novi izgled grada, toplifikaciju grada", rekao je Kerić, istakavši da je svjestan da je riječ o ozbiljnom poslu za čiju realizaciju treba jedinstvo i zajedništvo.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu opštine Teslić Radislav Đurić uvjeren je u izbornu pobjedu ove stranke, kao i Kerića, koji kako navodi, ima istorijsku podršku političkih subjekata u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik teslićkog SPS-a Dragutin Škrebić rekao je da je za dobrobit ove lokalne zajednice neophodno da se poveže sa republičkim institucijama i institucijama na nivou BiH, zbog čega je ova stranka i podržala kandidaturu Kerića.

Kerićevu kandidaturu za načelnika Teslića podržali su opštinski odbori SPS-a, Ujedinjene Srpske, Demosa, DNS-a i HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije