BiH

Dodik: Ne interesuje me žrijeb sa PDP-om za srpskog delegata

Dodik: Ne interesuje me žrijeb sa PDP-om za srpskog delegata
Foto: Dražan Pozderović | Dodik: Ne interesuje me žrijeb sa PDP-om za srpskog delegata

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske bira delegate u Domu naroda PS BiH, ne bira žrijeb, a ukoliko nešto nije kako treba, ponovite izbore, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas najavila da će žrijeb za petog srpskog delegata u Domu naroda između listi SNSD-a i PDP-a biti održan u ponedjeljak 1. jula.

"Neka se vidi sva farsa do kraja, koju javnost ne primjećuje. Ovo što se dešava nije borba za Milorada Dodika, ja sam i dobio sankcije, jer sam se borio na taj način za Srpsku, za dvotrećinsku većinu. Šta sam imao od toga? Sud BiH dva puta presuđuje po istom predmetu bez novih činjenica, treći put presuđuje onako kako traži američka Ambasada", rekao je Dodik.

Dodao je da ga žrijeb ne interesuje i da neće učestvovati u tome.

"Sada se vidi kako se drugi izdajnički ponašaju. Nije bio predmet prigovora izbor delegata, nego povrijeđena procedura da se da mišljenje neke strane u ovom slučaju, PDP-a", kazao je predsjednik Republike Srpske.

Dodao je i da se na nivou BiH neće donijeti nijedan zakon koji bi bio na štetu Republike Srpske.

"Zaboravljaju se 'uspjesi' PDP-a i Mladena Ivanića koji je na nivo BiH prenio indirektne poreze, vojsku, sudove", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije