BiH

Dodik: Logično očekivati da Konaković zatraži povratak velikog vezira

Dodik: Logično očekivati da Konaković zatraži povratak velikog vezira
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Dodik: Logično očekivati da Konaković zatraži povratak velikog vezira

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković je pozivom da ostane OHR demonstrirao da je na dobrom putu da BiH vrati u srednji vijek, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

"Poslije današnjeg istupa, logično je očekivati da zatraži povratak velikog vezira i punu jurisdikciju sultana i Porte nad BiH. Tako bi se izbjegao uticaj Vizantije i spremno dočekala aneksija Austrije", naveo je Dodik na mreži X.

Podsjećamo, Konaković je zatražio od članica Savjeta za sprovođenje mira (PIK), zvaničnika SAD, EU, kao i zemlja članica Unije da zadrže OHR u BiH.

Konaković u pismu koje prenosi zagrebački "Večernji list" u izdanju za BiH tvrdi da bi BiH u suprotnom postala "nefunkcionalna zemlja" izložena navodnom malignom ruskom uticaju.

On smatra da bi "minorne političke snage mogu zloupotrijebiti sistem i zaustaviti sve procese, uključujući i one koji se tiču potrebnih reformi EU".

"Ne tražimo prečice. Mnogo smo radili da napredujemo na putu ka EU, ali proevropske snage BiH ne mogu se same boriti protiv destruktivnog ruskog uticaja", naveo je Konaković.

Na ovu izjavu Konakovića reagovala je i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, ističući da on svoje ime može tražiti i da se BiH pripoji Marsu. Opširnije na čitajte na LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije