BiH

Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku

Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku
Foto: Srna | Dodik: Idemo u još jednu pobjedu, najvažniju za Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na stranačkoj konvenciji u Banjaluci da je ova stranka spremna za još jednu veliku pobjedu, možda i najvažniju za Republiku Srpsku, te da vjeruje da će dobiti najveće povjerenje građana i na taj način zajedno sa drugim institucijama raditi na jačanju Srpske.

 

"Bitne su nam i male pobjede, ali bitne su nam i pobjede naših kandidata. Naš plan je da pobijedimo u svim gradovima, da pobjede ostvare svi naši kandidati i dobijemo 70 odsto opština koje će zajedno sa Vladom Srpske raditi na onome što nam je sveto, a to je jačanjnje Republike Srpske", rekao je Dodik.

Osim toga, bitna je i stabilna skupštinska većina, prenosi Srna.

"Ja sam od predsjednika koji ima najveći staž u regionu koji vodi jednu partiju i jednu Republiku. To je zato što sam uvijek imao saradnike koji su se nesumnjivo davali za sve naše pobjede i što sam imao obavezu prema vama koji ste podržavali 20 godina naše ideje i pobjede", istakao je Dodik.

Zahvalan sam porodici i svim ljudima koji mi daju snagu, motivišu me i ne daju da stanem i odustanem.

"Problem naših protivnika je što je Republika Srpska jaka, što predugo traje i sistemom sankcija pokušavaju da ugase Republiku Srpsku kako bi narod odustao od Dodika i njegove politike. Žele BiH da urede kao unitarnu zemlju", naglasio je Dodik.

To se nikada neće desiti, kaže Dodik i poručuje da nikada neće pokleknuti pred onima koji imaju loše namjere prema Srpskoj.

"Dodik i ovi ljudi ovdje ne mogu da se pobijede. Nećete nas skinuti, odnijećemo još jednu pobjedu", rekao je Dodik.

Istakao je da je ovo tradicionalno društvo i da SNSD ne promoviše liberalne vrijednosti.

"Znamo ko je majka a ko je otac. Mi smo spremni da platimo cijenu našeg stava. Želimo od naših đaka da uše o našim vrijednostima i istoriji", istakao je Dodik.

Upravo zbog toga je važno da najmlađi uče da su Srbi u prošlosti htjeli da brane svoje kuće i njive i da je za Srpsku dato preko 30 hiljada života u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Želimo doboro svim ljudima, svih vjera i nacija. Mi ne pravimo razliku.

Kaže da se Srpska zalaže za Dejtonsku BiH, ali da je intervencionizmom oteto mnogo nadležnosti na njenu štetu.

"Htjeli su da nam uzmu Policiju. Ostali smo čvrsti. Ostajemo na istim političkim pozicijama", poručio je Dodik.

Kaže da se u Srpskoj uživaju maksimalne slobode, te da zbog toga mnogima i smetaju oni koji se protive protektoratu i nametanju rješenja.

"Bacali su na nas NATO bombe sa osiromašenim uranijumom i nećemo da budemo član tog saveza", naglasio je Dodik.

Rekao je da ima problem sa onima koji dođu ovdje i žele da nameću vrijednosti, obrazovni sistem i ne ophode se sa poštovanjem prema Srpskoj.

"Ne možemo da uvedemo Rusiji sankcije. Ne smijemo da budemo dio toga. Ako uvedemo sankcije naravno da bi nam zamjerili jer od nas to ne očekuju. Nameće se pitanje šta bi dobili od ovih drugih. Dobili bi još veći pritisak a izgubili bismo prijatelje. Zato smo odlučili i poručili da nam ne uzmu karakter", ukazao je Dodik.

Upravo će narod odlučivati o politikama u Republici Srpskoj te naglasio da je čovjek mira.

"Ne smijemo odustati od političke borbe za naš status. Naša država se zove Republika Srpska. BiH je naše moranje. Svaki dan sanjam Republiku Srpsku i ljude koji mi daju snagu i volju, koji mi kažu da nema nazad. Idemo do pobjede. Samo pobjeda govori da smo u pravu. Okupimo se oko SNSD-a i naših kandidata", istakao je Dodik.

Rekao je da je politika usmjerena na saradnju sa Srbijom, te poručio da je to prirodan odnos.

"Srpski narod je častan narod. Zato će naša povezanost sa Srbijom biti još jača. Ove tokove ne možete zaustaviti. Nećete nikada napraviti veliki zatvor koji će zatvoriti sve Srbe", poručio je Dodik.

Ukazao je da se istorija ponavlja i da u BiH uvijek stranci đalju svoje ljude koji će nametati rješenja i raditi na uništenju Srba.

"Zato je naša borba za slobodom velika. Dio smo slobodnog svijeta. Pozdravio bih predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana, naše prijatelje iz NR Kine i Azerbejdžana", rekao je Dodik.

Izrazio je zahvalnost predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i prijateljima u Bugarskoj, Rumuniji i Francuskoj.

"Sve pobjede neka pripadnu narodu. Zahvalan sam što ste došli iz cijele Republike Srpske i što šaljemo poruku da smo pobjednički SNSD. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija i srpski narod", istakao je Dodik.

Konvencijom, koja je održana na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ozvaničen je početak kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Prisusvovali su najviši funkcioneri stranke, predsjednici lokalnih odbora, kao i nekoliko hiljada članova i simaptizera SNSD-a.

Konvenciji su prisustvovali i poslanici u parlamentima Bugarske i Rumunije, predstavnici Komunističke partije Kine i Pokreta socijalista.

Konvencija je završena uz veliki vatromet.

Šobot: Učiniću sve da se Banjaluka vrati na put napretka

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot poručio je večeras na stranačkoj konvenciji da će učiniti sve da se Banjaluka vrati na put napretka, obrazovanja i stručnosti.

Šobol je istakao da je velika čast boriti se za Banjaluku gdje se rodio i gdje odlučio da ostane.

"Daći sve da Banjaluka postane grad naše djece. Želim da ostanu ovdje i da žele da žive ovdje", poručio je Šobot.

On je izrazio nadu da će pobijediti Republika Srpska i Banjaluka.

Konvencijom, koja se održava na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ozvaničen je početak kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Na konvenciji se predstavljaju kandidati SNDS-a za gradonačelnike i načelnike, te ciljevi za predstojeće lokalne izbore.

Prisutni su najviši funkcioneri stranke, predsjednici lokalnih odbora, kao i nekoliko hiljada članova i simaptizera SNSD-a.

Konvenciji prisustvuju poslanici u parlamentima Bugarske i Rumunije, predstavnici Komunističke partije Kine i Pokreta socijalista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije