BiH

Dodik: Čuvamo mir i stabilnost

Dodik: Čuvamo mir i stabilnost
Foto: Srna | Dodik: Čuvamo mir i stabilnost

BRČKO - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Brčkom da je za ovu političku partiju važno da se srpski narod okuplja i pokaže da je sabran i da SNSD uz podršku naroda nastavlja da štiti interes srpske nacionalne zajednice i saradnju distrikta sa institucijama Srpske.

"Ostvarili smo ovdje mnogo pobjeda protekli 10, 15 godina, pobijediće Srpska i pobijediće Brčko, jer imamo stabilno članstvo, stabilne politike i obezbjeđujemo stabilnost Republike Srpske", rekao je Dodik na predizbornom skupu i najavio izgradnju srpskog kulturnog centra u Brčkom.

On je rekao da će SNSD na lokalnim izborima pobijediti u 70 opština i gradova u Srpskoj i u Brčko ditriktu, kao i u tri opštine u Federaciji BiH.

"Mi smo pobjednička, narodna i patrija kontinuiteta, što pokazuju ovi naši skupovi kroz koje će za mjesec dana proći 300.000 ljudi, SNSD je ozbiljna politička snaga koja čuva stabilnost i mir", istakao je Dodik.

On je dodao da Brčko za Srpsku ima strateški politički i teritorijalni interes i da institucije Srpske i SNSD, kao masovna partija, obezbjeđuju afirmaciju srpskih nacionalnih interesa.

"Srpski narod je miroljubiv i moramo čuvati mir, to je ključna riječ našeg djelovanja", rekao je Dodik i istakao da je Republika Srpska istorijska činjenica.

On je ukazao na značaj ljudske, ali i nacionalne slobode.

"Naša narodna snaga zavisi od naše države, i naša sloboda zavisi od toga. Naša politika nije politika ekspanzije, nego zaštite naših prava", poručio je Dodik i dodao da Srbi danas imaju izgrađena mnoga prijateljstva i da sada mora da se čuje glas Republike Srpske.

SNSD je u Brčkom u koaliciji sa SPS-om, a uz podršku Republičke stranke Srpske i Srpske radikalne stranke, ušao je u kampanju za lokalne izbore pod sloganom "Pobijediće Brčko".

Nosilac liste SNSD-a Brčko Siniša Milić rekao je na skupu da ne sumnja u izbornu pobjedu koja će obezbijediti najbolji rezultat do sada, pet poslanika i gradonačelika.

"SNSD je snaga i sa našim koalicionim partnerima doprinosimo ukrupnjavanju srpskog biračkog tijela, treba nam to radi još snažnijeg prisustva Republike Srpske ovdje, radi politički stabilnog Brčkog", naglasio je Milić.

On je najavio da će u naredne četiri godine raditi na privrednom razvoju, podizanju životnog standarda građana i na daljoj izgradnji infrastrukture.

Milić je rekao da je Vlada Srpske od 2018. godine uložila u Brčko distrikt 3,8 miliona maraka, IRB još 7,8 miliona maraka, a mnogo više uključujući isporuku struje iz Srpske koja je 60 odsto jeftinija od struje iz Federacije BiH.

On je pozvao građane da se ne dijele i da složno, sa SNSD-om i koalicionim partnerima, nastave da ostvaruju interes srpske nacionalne zajednice u Brčko distriktu.

Skupu u Brčkom prisutvovala su i tri potpredsjednika SNSD Željka Cvijanović, Sanja Vulić i Radovan Višković, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije