BiH

Dodik: Krišto se ponaša kao "nenavođena raketa"

Dodik: Krišto se ponaša kao "nenavođena raketa"
Foto: Nezavisne novine | Dodik: Krišto se ponaša kao "nenavođena raketa"

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske komentarišući to što je Borjana Krišto, Evropskoj komisiji uputila Plan rasta, rekao je da se ona ponaša ko "nenavođena raketa".

Dodik je rekao da Krišto pokušava da sruši mehanizam koordinacije i da ona nije neko ko to može da uradi.

"Očigleno je ona sebi neku misionarsku ulogu postavila. Ako je usaglašeno u skladu sa procedurom vezanom za mehanizam koordinacije nije problem, a ako ona ruši mehanizam koordinacije mislim da je to najviše na štetu hrvatskog naroda", rekao je Dodik.

Podsjetimo, Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH izjavila je da je u cilju daljnjih aktivnosti i nastavka učestvovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan informisala Evropsku komisiju o  trenutnom nivou usaglašenosti BiH kada je riječ o Reformskoj agendi, a da radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konsultacije s Europskom komisijom.

"Konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza", poručila je Krištova.

Ona će narednih dana put Brisela, gdje će sa ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Evropske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije