BiH

Dodik: BRIKS je budućnost, Srpska tu vidi svoju priliku

Dodik: BRIKS je budućnost, Srpska tu vidi svoju priliku
Foto: N.N. | Dodik: BRIKS je budućnost, Srpska tu vidi svoju priliku

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je da je BRIKS budućnost i veoma moćna organizacija, koja stalno raste, te da Republika Srpska vidi u tome svoju priliku.

Govoreći o 16. samitu lidera BRIKS-a koji počinje 22. oktobra u Kazanju, kojem će prisustvovati zajedno sa brojnim drugim zvaničnicima, Dodik je rekao da je Republika Srpska dugo slušala evropske bajke, i mogla ih je slušati još godinama da i oni u EU nisu postali svjesni da postoje i neke druge mogućnosti.

"Mi nećemo zatvoriti vrata za saradnju, otvoreni smo za sve one koji vide potencijal u Republici Srpskoj, mogućnost za saradnju i želju da se ona unapređuje. Ukazana nam je velika čast da možemo da se pojavimo na Samitu BRIKS-a u Kazanju. To govori o prirodi naših odnosa sa Rusijom i prijateljstvu koje pokazuje predsjednik Vladimir Putin. Želimo da budemo tamo gdje se priča o rastu, razvoju i novim mogućnostima saradnje", istakao je Dodik u intervjuu za Srnu.

On je ocijenio da će brzo doći dan kada će sve veći broj članica EU govoriti o važnosti saradnje sa Rusijom.

"Sada postoje neki pritisci, pa čak i prijetnje, uslovljavanja, ali izbori u Americi će pokazati koliko je Evropa naivno pratila sva njihova uslovljavanja i kako se neke politike mijenjaju. Mi smo ostali dosljedni našim politikama i neutralni u svim sukobima u koje su nas velike sile željele ugurati. Republika Srpska nastaviće da djeluje u skladu sa svojim politikama i jača odnose koji su se pokazali kao izuzetno važni za nas i na globalnom planu donijeli nam značajnu podršku", kazao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije