BiH

Đokić: Srpsku zaštititi od negativnih političkih uticaja

Đokić: Srpsku zaštititi od negativnih političkih uticaja
Foto: Srna | Đokić: Srpsku zaštititi od negativnih političkih uticaja

ZVORNIK - Predsjednik Socijalisitčke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Zvorniku da ova partija kroz predstojeće izbore želi da promoviše politiku kreiranja novog lokalnog privrednog razvoja koja je potrebna Republici Srpskoj, a koja se do sada u tom obimu i obliku nije razvijala.

Đokić je na predizbornom skupu SP u Zvorniku pojasnio da to znači da za svaku opštinu u narednom periodu treba biti izgrađen poseban program mjera koje će podstaknuti ubrzan ekonomski i privredni razvoj.

"Organizovan pristup ekonomskom razvoju podrazumijeva jačanje Republike Srpska i to je jedini i pravi način da se Srpska zaštiti i od negativnih uticaja politika koje idu prema Republici, kao što su pritisci da mijenjamo ustavno-pravni sistem i da gubimo svoju automiju koju smo u ratu, ali i odlučnom političkom borbom sticali i zaštitili je više od 30 godina", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, u narednoj fazi razvoja Republike Srpske neophodno je podstaknuti rast i razvoj, što će omogućiti daleko više posla i novih radnih mjesta.

"Zvornik ima prostora da se tako razvija, jer je pogranični grad i direktno povezan sa Srbijom, pa se mora otvoriti daleko više u tom smislu", rekao je Đokić i dodao da je Zvornik i tranzitni grad i kao takav treba da se prilagodi i iskoristi ulogu koju ima.

Nosilac liste SP-a za Skupštinu grada Stjepan Macanović rekao je da će mu, ako bude izabran za odbornika, prioritet u radu biti privlačenje potencijalnih investitora na područje grada, što će povećati i broj radnih mjesta.

Macanović smatra da je u Zvorniku potrebno otvoriti odjeljenja državnih fakulteta, pravnog i ekonomskog, što je još jedan preduslov da se zadrži stručna mladost u ovom gradu.

On je rakao da SP u Zvorniku očekuje najmanje tri mandata i dodao da će ova partija podržati kandidata SNSD-a za gradonačelnika Bojana Ivanovića.

Na predizbornom skupu je predstavljena lista kandidata SP-a za Skupštinu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije