BiH

Đokić: Od izuzetne važnosti lokalni razvoj i ekonomski rast

Đokić: Od izuzetne važnosti lokalni razvoj i ekonomski rast
Foto: Srna | Đokić: Od izuzetne važnosti lokalni razvoj i ekonomski rast

BROD - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Brodu da je od izuzetne važnosti da u narednom četvorogodišnjem mandatu aktivnost bude usmjerena na lokalni razvoj i da se snažno podstiče ekonomski rast.

Đokić je istakao da je u ekonomskom razvoju i privrednim aktivnostima je suština održivosti Republike Srpske.

"Privredni rast podrazumijeva jačanje i razvoj privredne infrastrukture koju Brod ima, ali i afirmaciju kao mjesta za investicije, jer ima izuzetan geografski položaj, nalazi se na granici Evropske unije", rekao je Đokić na centralnoj tribini partije u Brodu.

Istakao je da je od neprocjenjive važnosti da se održi stanovništvo u ovim krajevima Posavine i svim dijelovima Republike Srpske i da će SP svoju aktivnost temeljiti na promociji te politike.

On je ukazao da je Srpska privredno i ekonomski napredovala, ali da i dalje treba da se razvija kako bi ljudi imali sigurnost u održivi život.

Đokić je ocijenio da se pri Vladi mora izvršiti ozbiljna rekonstrukcija aktivnosti kojima će se lokalnim zajednicama dati poseban značaj u saradnji s ciljem podsticanja privrednog rasta.

Nosilac odborničke liste Socijalističke partije Brod Miloš Stanišić rekao je da lista ima 30 kandidata i da podržavaju kandidata za načelnika Milana Zečevića iz SNSD-a, koji je prisustvovao tribini.

Zajednička izborna platforma SP-a i SNSD-a obuhvata različite oblasti života opštine s ciljem pružanja rješenja, ideja i vizija razvoja koju planiraju da realizuju nakon izborne pobjede 6. oktobra, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije